vestnik

(VIDEO) Ethnotrip z novim videospotom opozarjajo na pomembno kulturno dediščino

Vestnik.si, 20. 7. 2022
foto:Nataša Juhnov
Skupina Ethnotrip.
Aktualno

Videospot za skladbo Mlin na Muri je nastal v sodelovanju z Občino Veržej, saj skušajo opozoriti na pomembno kulturno dediščino - mline.

Besedilo skladbe Mlin na Muri je delo že pokojnega prleškega pesnika Marka Kočarja, glasbo je napisala Tjaša Šimonka Kavaš, aranžma pa je prispevala celotna skupina. Sestavljajo jo vokalistka Tjaša Šimonka Kavaš, violinist Miha Kavaš, kontrabasist in bas kitarist Marko Horvat, klaviaturist Rene Zorman in tolkalec Tomi Došen. Kot gost pa doda skladbi posebno noto cimbalist Dane Kolarič. Videospot je delo Jožeta Glažarja, v njem pa so sodelovali tudi pevci otroškega pevskega zbora OŠ III Murska Sobota. Prvi snemalni dan je potekal na OŠ III Murska Sobota, drugi v Veržeju in tretji v Lončarovcih. 

Nekoč je Mura poganjala sto mlinov, danes pa je od starih rečnih mlinov ostal le Babičev mlin pri Veržeju, ki je v videospotu tudi glavni protagonist. Je kombinirani plavajoči mlin in edini tovrstni objekt na Slovenskem, ki deluje še danes zaradi česar predstavlja neprecenljivo kulturno dediščino, na katero želijo opozoriti Občina Veržej in zasedba Ethnotrip.

veržej, babičev-mlin, poletne-aktivnosti
Nina Klement
Babičev mlin na Muri

ethnotrip videospot video mlin-na-muri občina-veržej