vestnik

(VIDEO) Na ogled razstava Revitalizacija svetlobe

Vestnik, 17. 4. 2021
Muzej in galerija Ante Trstenjak Ljutomer
Razstava Revitalizacija svetlobe.
Aktualno

V Galeriji Ante Trstenjak Ljutomer so razstavljene slike Boštjana Plesničarja. Razstava nosi naslov Revitalizacija svetlobe.

Boštjan Plesničar je magister umetnosti, rojen v Ljubljani, slikarsko pot pa je začel z vključitvijo v Šolo slikanja Save Sovreta. Pripravil je okoli 50 samostojnih razstav in 200 skupinskih razstav doma in v tujini. Kot pravijo v ljutomerski galeriji, je Plesničar zadnja tri leta večinoma preživel v Prekmurju, to pa mu je dalo nov zagon in navdih za ustvarjanje. "Neizbežna očaranost nad novim življenjskim okoljem in sveža ljubezen, se izražata tudi v njegovih delih. Razstavo sestavljajo barvita dela, katerih sporočilo je, da da bo slikarstvo postalo spet izražanje s široko paleto barv, ki bodo poudarjale oblikovno popolnost in izrazne vrednosti."

Dela so barvita, posebne pa so tudi podlage. "Žamet, les, svila, razni lističi in tapete še dodatno poudarijo slikarjeve različne stile slikanja," dodajajo. 

Razstavljena dela s številnimi motivi so preprosta, izjemno barvita in razumljiva tudi za obiskovalce, ki niso vešči umetnosti, še pravijo v galeriji, kjer bo razstava na ogled do 10. maja. 

Bernard Rebernik je pripravil video produkcijo razstave. Ogledate si jo lahko na spodnjem posnetku. 

galerija-ante-trstenjaka-ljutomer boštjan-plesničar razstava-slik