vestnik

(VIDEO) Pomurski šoli sodelujeta na tekmovanju Več znanja za več turizma. Poglejte, kakšna spota so posneli

Vestnik.si, 28. 1. 2024
Posnetek zaslona
V nalogi dijakov Ekonomske šole Murska Sobota ima pomembno vlogo bograč.
Aktualno

Turistična zveza Slovenije je pripravila 21. mednarodno tekmovanje Več znanja za več turizma. Letos je tema Okusni zakladi. Srednješolci in študenti so pripravili naloge, v katerih predstavljajo ideje za slastne spominke, ki lahko pripomorejo k večji prepoznavnosti destinacije.

Predstavitev nalog bo potekala na turistični tržnici v sklopu sejma Alpe-Adria, ki bo 31. januarja. Naloge bo predstavilo 28 ekip iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Italije. Sodelujoči so posneli tudi promocijske spote in od 24. do 31. januarja na spletni strani zveze tudi poteka glasovanje za najboljši spot in ekipa, ki prejme največ glasov bo na turistični tržnici dobila posebno priznanje. 

Promocijska spota so posneli tudi na dveh pomurskih srednjih šolah. Ekipa iz Ekonomske šole Murska Sobota je pripravila posnetek, ki so ga poimenovali Odomaš na divjem vzhodu. Pod mentorstvom Nataše Šiplič Šiftar in Cvetke Gomboc Alt so nalogo pripravljali dijaki Matjaž Magyar, Nastja Nemec, Lučka Lukač, Žana Škerget, Lana Bukovec, Samira Škraban ter Gašper Recek. Njihov produkt zajema tridnevno doživetje, kjer gostje bolje spoznajo lokalne ponudnike in njihovo delo, se naučijo kuhati bograč z znanim kuharjem, s someljejem pa pripravijo svojo mešanico vina, ki bi jo ponudili k bograču. 

Tudi Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci sodeluje na tekmovanju. V nalogi so dijaki Lara Štefanec, Tian Ficko, Lennon Samuel William, Ana Luša Časar in Vasja Radonjić pod mentorstvom Elvire Štumpf in Mateje Rožanc Zemljič pripravili kulinarični turistični produkt z imenom Sladke radosti veverice Muki. Ekipa je izdelala sladico Muki keks, ki je povezana z lokalnimi izdelki.

srednja šola za gostinstvo in turizem radenci, več znanja za več turizma
Posnetek zaslona
To je Muki keks, ki so ga pripravili dijaki radenske srednje šole.

Več o projektnima nalogama pomurskih ekip in rezultatih tekmovanja boste lahko po razglasitvi najboljših prebrali v naslednjih dneh. 

več-znanja-za-več-turizma turistična-zveza-slovenije sšgt-radenci ekonomska-šola-murska-sobota