vestnik

(VIDEO) Sars in Dubioza kolektiv napolnila Stožice

Damjana Nemeš, 15. 12. 2018
Aleš Cipot
Sars.
Aktualno

Ritem mladosti, ki je tokrat potekal že dvanajstič, je v Ljubljano ponovno privabil številne obiskovalce od blizu in daleč, ki so lahko uživali v več koncertih. Največ pozornosti je požel skupni koncert zasedb Sars in Dubioza kolektiv, katerih član je tudi Prekmurec.

Ravno Prekmurcev je bilo na omenjenem dogodku precej, tudi zaradi skupne akcije Vestnika in Befree, ki sta organizirala nagradno igro in avtobusni prevoz iz Murske Sobote do Ljubljane za okrog 30 najbolj privrženih poslušalcev nastopajočih. Med potniki, ki so se iz Prekmurja podali v prestolnico na Ritem mladosti, sta bili tudi Saša Kovačič in Katja Lapoši, nagrajenki omenjene akcije, ki sta prejeli celoten aranžma.

7107423b082bc05e63215afbe8ef3ec3
Aleš Cipot
Iz Murske Sobote se je v Ljubljano z organiziranim avtobusnim prevozom podalo okrog 30 zabave željnih.


Ritem mladosti se je v začetnih letih sicer uveljavil kot največja zabavna prireditev za mlade ob začetku šolskega leta, vseskozi namreč ponuja širok nabor dogajanja tudi v popoldanskih urah, vrhunec pa seveda doseže z večernimi nastopajočimi, v dvanajstih letih se jih je zvrstilo že precej. Tudi zato je publika vedno bolj pisana in generacijsko različno obarvana.

519457c8a69a5a326ed61dd13bbe4828
Aleš Cipot
Ritem mladosti v ljubljanskih Stožicah.

Zagotovo so letos prišli na račun predvsem ljubitelji bolj alternativnega rocka, med njimi je tudi naša bralka Polona, ki se je koncerta udeležila z bratom in njegovo punco ter drugimi prijatelji. »Mi smo veliki feni Dubioze, zato smo se tudi udeležili Ritma mladosti. Dubioza ima svojo energijo, čeprav so Sarsi pesmi za moje pojme malce preveč umirili. Mi smo uživali po svoje, njihovi koncerti so zame prava terapija,« je povedala in dodala, da so na koncertu res srečali veliko Prekmurcev.

9b3a0c4b2d52ae6ee6e794707d6cfec1
Aleš Cipot
Jernej Šavel, član Dubioza kolektiv.



Tudi Špela, ki je koncert obiskala s fantom, je bila navdušena nad vrhuncem večera. Kot je povedala, znata obe skupini narediti pravo zabavo in vse izpade perfektno. »Res se mi je kot celota zdelo super, čeprav sva bila samo na koncertu Sarsa in Dubioze kolektiv. Zagotovo pa bi se še udeležila takšnega soundclasha. Sicer so nekateri nekoliko tarnali, da je bilo letos nekoliko manj sproščenosti in ljudi kot lani, ampak meni je bila organizacija odlična in super vzdušje,« je še dodala.

1ac03292580edfde8ebae525bb8f9c00
Aleš Cipot
Ritem mladosti v ljubljanskih Stožicah.


2128477ad51124ee106f14e7e325c3b1
Aleš Cipot
Ritem mladosti v ljubljanskih Stožicah.

Kakšno je bilo zares vzdušje, lahko preverite tudi sami v spodnjem videu, ki vam ga ponujamo, če se morda dogodka niste mogli udeležiti.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/MMjZKnI16s4##

Ritem mladosti sars Dubioza Kolektiv