vestnik

(VIDEO) Skupina Tropik z novo pesmijo

Damjana Nemeš, 18. 11. 2018
Osebni Arhiv
Za pesem Rad bi verjel so posneli tudi videospot.
Aktualno

Skupino Tropik, ki deluje dobrih deset let, sestavlja pet fantov, in sicer Boštjan Raduha, Miha Raščan, Grega Benko, Kristjan Marič ter Aleš Sečkar. Pred dnevi so fantje izdali novo pesem z naslovom Rad bi verjel, ki je sicer že njihova tretja avtorska.

Pesem, katere avtor besedila in melodije je Alex Volasko, je nastajala celo poletje. Kot so povedali fantje iz skupine, je zaradi službenih obveznosti čez teden in igranja na porokah čez vikend pesem nastajala nekoliko dlje. In o čem govori? »Glavno sporočilo pesmi je, da moramo objokovati staro ljubezen čim dlje in se ne predati, četudi ni več realnih možnosti. Že sama fraza 'rad bi verjel' je nenavadna in nakazuje, da poet v bistvu ne verjame, ampak bi vseeno rad verjel. To se nam zdi zelo pomembno in polagamo našim poslušalcem na srce, da ni lepšega kot živeti v preteklosti in se je oklepati z obema rokama,« so nekoliko v šali, nekoliko zares še povedali.



Za pesem so posneli tudi videospot, ki je nastajal v Osnovni šoli Odranci, zunanji prizori pa so bili posneti večinoma v okolici Osnovne šole Beltinci. Za scenarij in režijo videospota je poskrbel Luka Slavic, nekaj besede pri končnem izdelku so seveda imeli tudi sami. V videospotu je poleg članov skupine nastopala tudi Špela Kuhar, ki se je za čas snemanja prelevila v tečno, ledeno učiteljico, drugi ključni akter zgodbe – nadometni učitelj – pa je bil oče enega od članov. K uspešno posnetem videospotu so prispevali tudi statisti, ki so se, po besedah članov skupine, zagotovo največ načakali. »Iskrena hvala gre Lori Tibaut, Mitju Mariču, Domnu Hozjanu, Nastji Borovnik Marič in Janji Benkovič, slednja je poskrbela za 'kozmetično obdelavo igralcev', zaradi katere smo izgledali naravnost fantastično,« so še dejali Tropiki.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/_fNQ2-Omn7E##


Kot rečeno pa pesem Rad bi verjel ni njihova edina, izdali so namreč še pesmi Si še nora name in Zlomljena romantika. Pri prvi je besedilo Maje Oderlap uglasbil Damjan Marič, pri katerem so jo kasneje tudi posneli, videospot pa je posnel in režiral Niko Matko, avtor druge pesmi in pripadajoče melodije pa je Alex Volasko. Fantje sicer že razmišljajo o novi pesmi, s katero bodo morda presenetili že spomladi.

5b14a1a70ddabd5a320e9a820c55e79a
Js Oblikovanje
Del skupine Tropik med nastopom.


Do takrat jih seveda čaka še kar nekaj obveznosti, poleg službe tudi številni nastopi. Do novega leta bodo to predvsem nastopi na zaključkih, mogoče tudi na kakšna rojstnodnevni zabavi. Vsekakor pa se boste lahko njihovega nastopa udeležili na silvestrovanju v Murski Soboti, kjer bodo zagotovo zaigrali tudi svojo najnovejšo pesem.

26322408cfba639eca08adc9397725fa
Osebni Arhiv
Do konca leta jih čaka še nekaj nastopov.

Osebni Arhiv
Petčlanska zaseba je izdala novo pesem Rad bi verjel. 
skupina Tropik Rad bi verjel videospot