vestnik

(VIDEO) Veste, da bo Vlado Kreslin v Polani sejal travo? - Preverite, zakaj 

AG, 19. 7. 2018
Aleš Cipot
Vlado Kreslin bo v Veliki Polani nastopil v nedeljo, 29. julija. 
Aktualno

Le še en vikend nas loči do Pomurskega poletnega festivala v Veliki Polani. 

Eno največjih zabav v Prekmurju, kjer organizatorji pričakujejo, da se bo zbralo 25 tisoč obiskovalcev, bodo v soboto odprli člani zelo priljubljene balkanske zasebne Dubioza Kolektiv, katere član je tudi Prekmurec, nekdanji novinar, Jernej Šavel. Kot smo že poročali, je svoje člane na nastop v rodnem Prekmurju pripravil tako, da so v prekmurščini prisegli.


Zdaj pa je na njihovo prekmursko deklamiranje, svoj odgovor posnel še Vlado Kreslin, ki ne vidi druge rešitve, kot da dan po njihovem nastopu v Veliki Polani poseje travo.


Organizatorji sicer pripravljajo pester program skozi vse dni festivala. Čez dan bodo na svoj račun prišli tako mladi po letih in duši.Za najmlajše bodo pripravili skoke s skakalnice Mini Planica, ustvarjalne delavnice Bumerang sreče in še dve gledališki predstavi Gledališča Ku-kuc.

Sam svoj čolnar se vrača

Za malo starejše pa tekmovanjev kostumih bele štorklje, v katerih bodo lahko tudi poleteli. Na sporedu bo tudi nogometna tekma med predstavniki medijev in občin, balinanje, kmečka olimpijada, odbojka na mivki; vrača pa se tudi tekmovanje Sam svoj čolnar, kjer udeleženci ustvarijo svoj čoln in potem v njem tekmujejo. Pozabili niso niti na kuhanje bujte repe, kjer se bodo lahko pomerili najboljši kuharji.
Pestra bo tudi glasbena zasedba. Poleg zgoraj omenjenih bodo zapeli še Klapa Rišpet, Željko Bebek, Riblja čorba, Hišni ansambel Avsenik, Danijela in Siddharta. Njihove predskupine pa bodo Zlata žila, Prestiž, Barabe, Vibration, Polanski zvoki, Blue Planet in Black Hole Riders.
polanski dnevi vlado kreslin Dubioza Kolektiv Velika Polana