vestnik

(VIDEO) Zakaj so danes nekatere stvari obarvane modro? 

Vestnik, 20. 11. 2018
Profimedia
Svetovni dan otrok letos poteka pod sloganom #GoBlue za vsakega otroka.
Aktualno

Morda boste danes slišali več otroških glasov in opazili precej več modre barve kot običajno. Pa veste zakaj? 

Na današnji dan obeležujemo obletnico sprejema Konvencije Organizacije združenih narodov o otrokovih pravicah. Ta je bila sprejeta, da bi otrokom po svetu omogočili odraščanje v varnem okolju, v miru, dostojanstvu, strpnosti, svobodi, enakosti in solidarnosti.Svetovni dan otrok bo letos obarvan modro, saj poteka pod sloganom #GoBlue za vsakega otroka. Vsak tako lahko podporo otrokom izrazi z modro obarvano profilno fotografijo na družbenih omrežjih, objavami fotografij iz otroštva, modrimi oblačili in še čim. Nekatera podjetja bodo v modro obarvala spletne strani, logotipe, izložbe, osvetljen pa bo tudi Ljubljanski grad.


6ffece017b2f3719abbe3c8420d121b1
Profimedia
V nekaterih podjetjih bodo danes otroci simbolično prevzeli vodilne vloge v gospodarstvu, prisotni bodo v medijih, šolstvu.


Na pobudo UNICEF-a bodo danes v nekaterih podjetjih otroci simbolično prevzeli vodilne vloge v gospodarstvu, prisotni bodo v medijih, šolstvu, v Bruslju pa bosta slovenski predstavnici otrok in mladih z ostalimi vrstniki prevzeli Evropski parlament. Tudi predsednik države Borut Pahor bo vodenje države predal Junior ambasadorki UNICEF-a. S tem načinom si neprofitna organizacija prizadeva, da bo slišan in upoštevan tudi otroški glas. "Gre za edinstveno priložnost, da otroci in odrasli združimo moči za vse otroke sveta: prek partnerstva za uresničevanje otrokovih pravic, zbiranja sredstev za izboljšanje položaja najranljivejših otrok na svetu in ozaveščanja o problematikah, ki vplivajo na življenja otrok," je ob tej priložnosti povedal izvršni direktor UNICEF-a Tomaž Bergoč.
Svetovni dan otrok podpirajo tudi številni svetovni zvezdniki, kot si lahko ogledate v videu spodaj:

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/t-n5S8j7p0o##

SVETOVNI DAN OTROK unicef