vestnik

Vinar leta vnovič vinska klet Puklavec Family Wines

STA, Vestnik.si, 26. 8. 2021
Puklavec Family Wines
Vinar leta v okviru ocenjevanja vin na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni je tudi letos ormoška vinska klet Puklavec Family Wines.
Aktualno

Vinar leta v okviru ocenjevanja vin na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni je tudi letos ormoška vinska klet Puklavec Family Wines. Naziv ji je pripadel petič, kar je dodaten dokaz, da večkratni vinar leta ne spi na lovorikah, temveč vsako leto znova dokazuje odličnost svojih vin, so sporočili iz kleti.

Vinska klet Puklavec Family Wines je na letošnjem ocenjevanju vin v okviru Agre osvojila 27 medalj, od tega enega šampiona, tri velike zlate medalje, devet zlatih medalj, 12 srebrnih medalj, eno zlato medaljo na ITC (International Traminer Challenge) ter posebno nagrado Stanka Čurina. V kleti, ki je pred tem naziv vinar leta osvojila že leta 2014, 2016, 2018 in 2020, so se petega laskavega naziva zelo razveselili. Poudarjajo, da so za doseženi uspeh zaslužni celotna ekipa, ki ne samo odlično, ampak tudi s srcem opravlja svoje delo, ter popolni naravni pogoji v slovenskih in makedonskih vinogradih.

puklavec-family-wines, vinar, agra
revija zvezde
Vinar leta v okviru ocenjevanja vin na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni je tudi letos ormoška vinska klet Puklavec Family Wines.

"Ponosni smo na vsako osvojeno medaljo, saj s tem uresničujemo začrtano vizijo Vladimirjevega očeta Martina Puklavca - skupaj ustvarjati najboljša vina," so v sporočilu za javnost zapisali v kleti Puklavec Family Wines. V okviru letošnjega sejma Agra so izvedli tri ocenjevanja vin - odprto državno ocenjevanje vin, ocenjevanje eko vin ter ocenjevanje ITC. Na vseh treh skupaj je sodelovalo 170 vinarjev iz petih držav s skupaj 569 vzorci vin.

vinarstvo sejem