vestnik

Z elektronsko voščilnico so zaželeli vesele praznike

D. N., 25. 12. 2020
Posnetek zaslona
Kolektiv podružnične šole dr. Janka Šlebingerja Gornja Radgona je pripravil spletno voščilnico
Aktualno

Učitelji podružnične šole dr. Janka Šlebingerja Gornja Radgona so se odločili, da bodo letos pred božično-novoletnimi prazniki pripravili posebno elektronsko voščilnico.

Kolektiv podružnične šole s prilagojenim programom dr. Janka Šlebingerja Gornja Radgona se je za pripravo elektronske voščilnice, v kateri so zapeli in zaigrali eno izmed božičnih pesmi, odločil povsem spontano, predvsem pa nenačrtovano. Začetna ideja je bila, da bi učiteljica Ariela Abraham elektronsko voščilnico pripravila z učenci Posebnega programa vzgoje in izobraževanja. Ker pa je bilo potrebno najprej preizkusiti, kako bi snemanje in montaža potekala, so se učitelji odločili in najprej posneli sami sebi med petjem v svojih domovih, posnetke pa so poslali učitelju računalničarju, ki jih je nato združil v en videoposnetek. 

"Beseda je dala besedo in tako je nastala e-voščilnica zaposlenih na podružnični šoli. Med sami dogovarjanjem in snemanjem smo se učitelji med seboj še bolj povezali in preko tega projekta tudi opravili virtualni team building. Zelo veseli smo bili tudi odziva našega ravnatelja Dejana Kokola, saj se je tudi on aktivno vključil v pripravo e-voščilnice," je pojasnila pobudnica ideje. 

Podružnična šola dr. Janka Šlebingerja Osnovne šole Gornja Radgona tudi sicer opravlja pomembno poslanstvo, saj izobražuje učence s posebnimi potrebami. Na šoli sta tako dva oddelka posebnega programa vzgoje in izobraževanja, kamor so vključeni učenci z zmernimi, težjimi in težkimi motnjami v duševnem razvoju, prav tako sta dva oddelka prilagojenega izobraževalnega programa z nižjim izobrazbenim standardom, kamor so vključeni učenci z lažjimi motnjami v duševnem razvoju. 

pš-janka-šlebingerja-gornja-radgona voščilo