vestnik

Vlada potrdila začetek šole za vse učence in dijake

Vestnik, 27. 8. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je po seji vlade potrdila, da se bodo 1. septembra v šole vrnili vsi učenci in dijaki.

"Najprej naj ponovno potrdim, da šola 1.9. bo! V šolske klopi se bodo lahko odpravili prav vsi učenci, dijaki in učitelji. čeprav bo pouk potekal na običajen način, pa bo tokrat potrebno ukrepati epidemiološke in zdravstvene ukrepe. Rada bi povedala tudi, da je šolski sistem pripravljen na začetek šolskega leta. Pripravljene so šole, kot objekti, in pripravljena je izvedba izobraževalnih programov," je zatrdila in dodala, da je v preteklih dneh obiskala več osnovnih in srednjih šol. 

Posebej se je zahvalila zaposlenim na šolah, da so razumeli razmere ter "pripravili ter vzpostavili razmere za to, da lahko novo šolsko leto začnemo mirno in pripravljeni, hkrati pa tudi strokovno". Tudi zato je izrazila prepričanje, da bodo vsi v novo šolsko leto vstopili varno, da bodo pazili na zdravje, drug na drugega in da si bodo zaupali". "Da si bomo zaupali med seboj in šolskemu sistemu, pa tudi da bomo previdni v prometu," je dejala. Novo šolsko leto po njenih besedah sicer zaznamujejo trije Z. "Prvi je znanje, drugi, trenutno posebej pomemben, je zdravje, tretji pa zaupanje. Zaupajmo si, verjemimo drug v drugega in verjemimo, da smo vsi na isti barki, ki jo imenujemo novo šolsko leto," je še pozvala.

"Verjamem, da bomo v novo šolsko leto vstopili varno, da bomo vsi skupaj pazili na svoje zdravje in na zdravje ljudi okoli nas. Posebno bi rada ob tem še opozorila na varnost v prometu, kjer moramo biti v teh dneh vsi posebno pozorni," še dodaja Kustečeva. 

šola začetek-šolskega-leta simona-kustec