vestnik

Od sobote dovoljeno prehajanje med regijami, v treh bo mogoča strežba v notranjosti lokalov. Odpirajo se fakultete, delovale bodo po hibridnem modelu

Vestnik, 21. 4. 2021
Jure Zauneker
V soboto se v vseh regijah odpirajo terase lokalov, v treh regijah tudi notranjost.
Aktualno

V soboto se lahko odpirajo terase gostinskih lokalov, dovoljeno bo prehajanje regij in prireditve do 10 ljudi, prihodnji teden se bodo odprla vrata vseh izobraževalnih ustanov.

Vlada je na 71. redni seji na Brdu pri Kranju pretresala epidemiološke razmere, na dnevnem redu je bilo tudi nadaljnje sproščanje glede na vladni semafor. Trenutno je devet regij oranžnih, obalno-kraška, pomurska in goriška pa so rumene. 

Odprtje teras

Vlada je na današnji seji sklenila, da se v devetih statističnih regijah, kot je določeno za oranžno fazo sproščanja ukrepov, dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov ter ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih do 30 sob, so zapisali v sporočilu za javnost.

V treh statističnih regijah (pomurska, goriška, obalno-kraška) se pod določenimi pogoji sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev do 30 sob v nastanitvenih obratih, ne glede na velikost.

Hibridni model na fakultetah

Prihodnji teden se odpirajo vrata vseh izobraževalnih ustanov. Na fakultetah in višjih strokovnih šolah je priporočen hibridni model, torej deloma v živo, deloma na daljavo. Vrata bodo odprli študentski domovi in glasbene šole.

Zbiranje do 10 oseb

Dovoljeno bo zbiranje do 10 ljudi, razen če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Dovoljene so organizirane javne prireditve in javni shodi do deset ljudi, sporočajo še iz vladnega urada za komunicranje. Po vsej državi bo dovoljeno tudi prehajanje med vsemi statističnimi regijami.

mateja-logar, milan-krek, vlada
Vlada RS
Vlada in strokovna skupina so na Brdu pri Kranju pretresali ukrepe za zajezitev širjenja epidemije koronavirusne bolezni.

Vlada je spremenila Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja koronavirusne bolezni, v katerega so dodana nova cepiva za vstop v državo brez napotitve v karanteno in nekatere spremembe pri izjemah za vstop v državo. Sprejela je tudi Resolucijo o Dolgoročni podnebni strategiji Slovenije do leta 2050.

ukrepi brdo-pri-kranju vlada