vestnik

Vodovod: Na desnem bregu nič novega

Vida Toš, 19. 7. 2019
Miha Šoštaric
53. seja občin ustanoviteljic JP Prlekija ni - kot je pričakoval novi direktor JP Prlekija, Peter Kralj, prinesla nobenih bistvenih sprememb. Nadaljevali jo bodo septembra.
Aktualno

Župani občin ustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija niso na seji ne obravnavali elaborata niti podpisali pogodbe o najemu.

Med prvimi stvarmi, ki so jo naredili, pa je, da niso potrdili zapisnika zadnje, 52. seje, na kateri so tri občine – Ljutomer, Gornja Radgona in Radenci z močjo kapitalske večine – razrešile direktorja JP Prlekija. Potrditev tega zapisnika tako včeraj ni dobil podpore.


O elaboratu niso mogli glasovati, ker dve občini elaborata še nista obravnavali na svojih občinskih sejah. Osmega avgusta bo na občinski seji elaborat obravnavala še občina Veržej, do septembra pa še tudi občina Sveti Jurij ob Ščavnici, ki se je sicer prej odločila, da elaborata sploh ne bo obravnavala, dokler bodo občine v sporih.


Drugega septembra je tisti datum, ki so si ga župani in županja desnega brega, ki so povezani v vodovodni sistem C, določili za sklic naslednje seje, ki bo nadaljevanje včerajšnje, in na kateri bodo o elaboratu lahko glasovali. Kar se tiče podpisa pogodbe o najemu infrastrukture, ki je do zdaj ni podpisal Ljutomer, čeprav je bila zdaj z njihove strani podpisana, pa so se tokrat usklajevali z novo pogodbo o najemu. Ker pa je v njej še nekaj nejasnosti in ker obstaja še ena pogodba, ki pa nima podpisa Apač, so se zmenili, da ko bodo vse pogodbe poenotili, se bodo lotili podpisovanja pogodbe o najemu. Predvidoma torej septembra.

Nataša Juhnov
Vodovod. Slika je simbolična.
JP Prlekija seja občin ustanoviteljic