vestnik

Volilna napoved: Janša še vedno vodi, preboj v parlament kaže tudi Bratuškovi 

Adriana Gašpar, 30. 5. 2018
Večer
Volitve bodo v nedeljo, 3. junija. 
Aktualno

Po tokratni volilni napovedi, ki jo povzemamo po Večerovem članku in jo je za Večer in Dnevnik pripravila Ninamedia, Janša utrjuje svoj položaj na vrhu, LMŠ pa je doživela največji padec do zdaj, od SD jo loči le dober odstotek.

Za največje presenečenje je v tokratni volilni napovedi poskrbela Stranka Alenke Bratušek, ki je dosegla 3,9 odstotka in je na dobri poti, da se prebije v parlament.



Sicer pa na vrhu ni sprememb, SDS Janeza Janše je še vedno močno v vodstvu, zanjo bi ta trenutek volilo 25,5 odstotka volivcev; sledi ji Marjan Šarec s stranko LMŠ, ki ima zdaj podporo le še 13,7 odstotka volivcev, na tretjem mestu pa ostajajo Socialni demokrati Dejana Židana z 12,5 odstotka volivci. Po današnji napovedi bi se v parlament uvrstili še SMC Mira Cerjarja, Nsi Mateja Tonina, Desus Karla Erjavca - vsi imajo za sabo dobrih osem odstotkov volivcev; z dobrimi šestimi odstotki bi v parlamentu bila tudi Levica.

Odločali bodo neopredeljeni

Po podatkih zadnje napovedi je vse večje število volivcev, ki se še niso odločili, katero številko bodo obkrožili na nedeljskih volitvah. Neopredeljena, torej tistih, ki se ne morejo odločiti, ne želijo povedati ali ne vedo, kako se bodo v nedeljo odločili, naj bi bila zdaj že skoraj polovica anketiranih.
Kaj zdaj berejo drugi