vestnik

Volilna pravila

Uredništvo, 7. 10. 2022
STA
Volitve 2022
Aktualno

Objavljamo pravilnik o izrabi medijskega prostora za predstavitve kandidatov, političnih strank in njihovih programov za predsedniške volitve 2022.

Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, št. 41/07103/07 – ZPolS-D105/08 – odl. US11/1128/11 – odl. US98/138/156/18 – odl. US) medija Vestnik in vestnik.si s tem pravilnikom določata in objavljata pravila (obseg, pogoje in način) izrabe časopisnega prostora za predstavitev kandidatov, političnih strank in njihovih programov na parlamentarnih volitvah 2022.

Medija Vestnik in vestnik.si bosta med volilno kampanjo s prispevki v svojih rednih informativnih vsebinah po izboru in v skladu s profesionalnimi novinarskimi merili ter v skladu z uredniško politiko medija enakopravno in samostojno odločala o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov.

Vsem kandidatom in političnim strankam ponujamo možnost komercialnega sodelovanja in oglaševanja. Na podlagi 50. člena Zakona o medijih je za resničnost in točnost navedb oz. podatkov v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in programsko zasnovo medija pa njegov izdajatelj.

Oglase v volilni kampanji lahko za plačilo naročajo politične stranke oz. organizatorji volilnih kampanj ali pooblaščene agencije za posamezne politične stranke, kandidate oz. liste kandidatov.

Naročniki objave volilnih propagandnih sporočil morajo pisno naročiti vrsto in obseg oglaševanja. Gradivo mora naročnik dostaviti po elektronskem naslovu najkasneje v torek do 12. ure. Naročnik mora predati že oblikovano in lektorirano gradivo.

V skladu s 7. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji je obvezna objava naročnika oglasa. Naročene oglase bomo objavljali v skladu z veljavno zakonodajo in po ceniku, ki velja v času predsedniške kampanje in je objavljen na spletni strani vestnik.si. Oglasni prostor je vsem političnim strankam dostopen pod enakimi finančnimi pogoji.

Kontaktni elektronski naslov medijev Vestnik in vestnik.si v času volilne kampanje: martina.mlakar@vestnik.si in marina.lesjak@vestnik.si

V Murski Soboti, dne 6. 10. 2022

Izdajatelj medija:

Podjetje za informiranje, d. o. o.

Adriana Gašpar, direktorica

volitve-2022 volilna-pravila predsedniške-volitve