vestnik

Vrata je odprl grad na Goričkem

Vestnik.si, 3. 3. 2023
Nataša Juhnov
Grad na Goričkem
Aktualno

Vrata gradu Grad so ponovno odprta za obiskovalce. Istočasno je bila odprta tudi razstava Porcelan Catbriyur Pariz-Goričko.

Grad je za vse obiskovalce marca, aprila, maja, junija, septembra, oktobra in novembra odprt vsak dan od torka do nedelje, in sicer marca in novembra med 10. in 16. uro, od aprila do oktobra pa med 10. in 18. uro. Julija in avgusta je grad odprt od ponedeljka do nedelje. Grad je odprt tudi ob praznikih, in sicer 27. aprila, 1. in 2. maja, 25. junija, 15. avgusta ter 31. oktobra. 

Med 1. decembrom in 28. februarjem prihodnje leto je ogled gradu možen samo za predhodno najavljene skupine z najmanj deset obiskovalci, in sicer od torka do nedelje med 10. in 16. uro, razen ob državnih praznikih - 1. in 2. januar, velika noč, 1. november, 25. in 26. december - ko ogledi niso možni. 

S ponovnim odprtjem vrat gradu Grad so v razstavnih prostoru gradu odprli razstavo Porcelan Catbriyur Pariz-Goričko, ki bo na ogled vse do 30. novembra 2023. Avtorja razstave sta Katja Jurgec Bricman in Jure Bricman. Razstava predstavlja zgodbo o porcelanu Catbriyur, ki poskuša na izviren način preinterpretirati ustaljene vzorce oblikovanja 1700 letne tehnologije izdelave porcelana, sta zapisala avtorja. 

grad-na-goričkem grad krajinski-park-goričko