vestnik

Vreme se bo poslabšalo, prihaja tudi sneg

Vestnik.si, 23. 2. 2023
Vestnik
Vikend prinaša ohladitev, ponekod bo padal tudi sneg.
Aktualno

Vikend prinaša ohladitev. Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bo do sobote k nam iznad Sredozemlja še dotekal topel in vlažen zrak, hladna fronta pa bo Slovenijo prešla v noči nad nedeljo.

Iz dneva v dan bo nad Slovenijo gostejša oblačnost. Ponekod bo rahlo deževalo že danes in jutri, v soboto popoldan in zvečer pa se bodo padavine okrepile. V noči na nedeljo se bo zaradi dotoka občutno hladnejšega zraka hitro spuščala tudi meja sneženja. V notranjosti države bo nedeljsko jutro zasneženo. Po nižinah lahko pričakujemo od pet do deset centimetrov debelo snežno odejo, v višje ležečih krajih in na Kočevskem lahko zapade do 20 centimetrov snega. Rahlo lahko sneži tudi v nedeljo in ponedeljek, na Primorskem bo takrat pihala zmerna do močna burja. 

Kako bo s temperaturami? 

Jutra prihodnji teden bodo hladna, temperature bodo predvidoma pod ničlo. Temperature popoldan se bodo gibale med 0 in 5 stopinj Celzija, od srede najprej največ do 10 stopinj Celzija. "Od srede naprej, ko se začne meteorološka pomlad, zaenkrat kaže na povečini suho vreme, temperature pa bodo blizu dolgoletnemu povprečju za ta čas," napovedujejo na ARSO. 

vreme arso
Kaj zdaj berejo drugi