vestnik

Vročina bo vztrajala do nedelje, ko prihajajo plohe in nevihte

Vestnik, 26. 7. 2019
Profimedia
V Sloveniji je bila včeraj najvišja zabeležena temperatura v Podnanosu, kjer so namerili 37,4 °C.
Aktualno

Danes bo večinoma sončno, popoldne in zvečer pa bodo nastajale vročinske nevihte, takšna je napoved Agencije Republike Slovenije za okolje. 

Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34°C, ponekod pa lahko piha veter zahodnih smeri. Vremenoslovci za jutri dopoldan napovedujejo sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno vreme s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Soparno bo, do vključno sobote pa bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.Najnižje sobotne jutranje temperature bodo od 17 do 23, najvišje dnevne v severozahodni Sloveniji okoli 27, drugod od 29 do 35 °C.


V nedeljo bo vročina popustila, vreme pa bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v začetku prihodnjega tedna.

71e746d982297edc1eceaf84754248d8
Jernej Lipovec
Za nedeljo popoldan in zvečer so napovedane plohe in nevihte.

Včeraj so marsikje po Evropi izmerili najvišje temperature, v Parizu in v Lingnu denimo 42,6°C. V Sloveniji pa je bila najvišja zabeležena temperatura v Podnanosu, kjer so namerili 37,4 °C, v Novi Gorici pa 37,0 °C.


Sašo Bizjak
vremenska napoved vikend arso