vestnik

Vrtec v prleški občini se je podražil

I. B., 17. 10. 2024
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Potrjen tudi elaborat o cenah zbiranja komunalnih odpadkov.

Svetniki Občine Veržej so na zadnji seji potrdili nove ekonomske cene programov v Vrtcu Veržej. Cena za prvo starostno obdobje se je tako s septembrom s 590 evrov dvignila na 686, za drugo s slabih 465 evrov na 516. Vrtec v tem šolskem letu obiskuje 65 otrok, ki so razdeljeni v štiri oddelke, na seji pa je bila sprejeta tudi sistematizacija delovnih mest v vrtcu. 

Občinski svet je obravnaval in potrdil elaborat o cenah storitve javne gospodarske službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov. Od oktobra bodo občani za kilogram zbranih komunalnih odpadkov odšteli 0,1688 evra, za kilogram biološko razgradljivih kuhinjskih odpadkov in zelenega vrtnega odpada pa 0,0802 evra. Za odvoz odpadkov skrbi Komunalno-stanovanjsko podjetje Ljutomer. Na seji je bil sprejet še tehnični pravilnik o zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov v občini. 

Člani občinskega sveta so se seznanili še s poročilom o delu medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Ljutomer, Križevci, Radenci, Razkrižje in Veržej za leto 2023. Na območju veržejske občine je bilo obravnavanih pet inšpekcijskih zadev, od tega štiri na področju neurejenih parcel in ena na področju cest. V poročilu je navedena tudi analiza prekrškov. Redarstvo je največ prekoračitev hitrosti, 365, zaznalo na območju Kolodvorske ulice 15, na Kolodvorski ulici 5 pa dodatnih 15. V občini je bilo lani izdanih za 17 tisoč evrov glob za prekrške.

občina-veržej vrtec komunalni-odpadki