vestnik

Vrtno orodje Karcher - vaš partner pri urejeni okolici!

Vsebino omogoča Spletnik, 26. 4. 2023
Arhiv naročnika
Vrtno orodje Karcher.
Aktualno

Pomlad je tu, kar pomeni, da se bližajo dnevi, ko bomo zavihali rokave in začeli dela okoli hiše in na vrtu. S pravim vrtnim orodjem ste lahko še bolj učinkoviti in pri delu na vrtu neskončno uživate! In prav zato so Karcherjeve naprave iz segmenta vrtno orodje odlična izbira za vsakega vrtnarja.

V članku predstavljamo nekatere najbolj priljubljene naprave iz segmenta vrtnega orodja ter kako nam lahko pomagajo pri delu na vrtu.

Baterijsko vrtno orodje postaja vse bolj priljubljeno med vrtnarji, ki želijo opraviti svoje delo hitro in učinkovito. Gre za vrsto vrtnega orodja, ki se napaja z baterijo in zato ni potrebno uporabljati kabla ali drugega izvora energije. 

Baterijsko vrtno orodje je primerno za različna dela na vrtu, kot so košnja trave, obrezovanje žive meje, obrezovanje dreves in grmovnic, odstranjevanje plevela. 

Med največje prednosti uporabe baterijskega vrtnega orodja spadajo: 

- okolju prijazna orodja, 

- tišje delovanje, 

- manjša teža,

- enostavna uporaba. 

Poleg tega so sodobne baterije zelo zmogljive in omogočajo daljši čas delovanja brez polnjenja, kar pomeni manj prekinitev dela in večjo učinkovitost pri delu na vrtu.

Baterijske kosilnice

Baterijske kosilnice delujejo na baterijski pogon in so v zadnjih letih postale zelo priljubljene zaradi svoje preproste uporabe in varnosti pri delu. Baterijske kosilnice so idealne za manjše vrtove in travnike, saj so lahke, prenosne in ne zahtevajo veliko vzdrževanja.

Ena od glavnih prednosti baterijskih kosilnic je, da so zelo tihe in ne povzročajo hrupa, kot smo ga vajeni pri klasičnih kosilnicah z bencinskim motorjem. Poleg tega so baterijske kosilnice okolju prijazne, saj ne izpuščajo strupenih plinov.

karcher-baterijska-kosilnica
Arhiv naročnika
Baterijska kosilnica.

Baterijske kosilnice so idealne za uporabo v času pomladi in v poletnem času, ko zelenica hitro raste in potrebuje redno košnjo. Idealne so za košnjo z manj napora in prilagojene za strmejše dele površine. 

Z uporabo baterijske kosilnice lahko prihranite čas in energijo ter uživate v lepo urejenem vrtu.

Glavne prednosti baterijskih kosilnic: 

- brezžično delovanje,  

- uravnanje moči, 

- velika prilagodljivost terenu in zahtevnosti površine, 

- ergonomsko vrtnarjenje.



Baterijske kosilnice z nitjo

Baterijske kosilnice z nitjo so vrsta kosilnic, ki se uporabljajo za košnjo trave na manjših površinah. Namesto kovinskih rezil uporabljajo nitkaste vrvice

Te kosilnice z nitjo so zelo priljubljene zaradi svoje lahkotnosti, enostavnega upravljanja in so hkrati tudi okolju prijazne. Primerne so za košnjo trave na manjših površinah, kot so manjši vrtovi, terase in dvorišča. So tudi zelo enostavne za vzdrževanje in ne zahtevajo veliko popravil.

Pri uporabi baterijske kosilnice z nitjo je pomembno, da pazimo na pravilno uporabo. Pri košnji je treba paziti, da nitka ne pride v stik s kamni, betonom ali drugimi trdimi površinami, saj bi to lahko poškodovalo nitko ali celo kosilnico. Prav tako je treba paziti na to, da nitko pravilno nastavimo -  da ni preveč napeta ali ohlapna.

Pri nakupu baterijske kosilnice z nitjo je pomembno, da izberemo napravo, ki ustreza našim potrebam in velikosti površine, ki jo želimo kositi.

Baterijski obrezovalniki žive meje

Baterijski obrezovalniki žive meje so vrtna orodja, ki se uporabljajo za obrezovanje žive meje ali grmovnic. Delujejo na baterijski pogon, kar pomeni, da so brez kabla in omogočajo lažje in bolj gibljivo delo. 


Baterijski obrezovalniki žive meje so primerni za urejanje manjših živih mej, uporabljajo pa se lahko tudi za obrezovanje manjših dreves.

obrezovalnik-zive-meje
Arhiv naročnika
Obrezovalnik žive meje.

Prednosti uporabe baterijskih obrezovalnikov žive meje so lažja uporaba, tiho delovanje in brez emisij, kar je okolju prijazno. Primerni so predvsem za domače uporabnike, ki želijo enostavno in učinkovito urediti svojo živo mejo. 

Glavne prednosti tega baterijskega vrtnega orodja: 

- za 180 stopinj vrtljiv ročaj,  

- dvostopenjski nadzor hitrosti, 

- metla za živo mejo, 

- 2-ročno varnostno stikalo in še mnoge druge. 

Baterijske škarje za travo in grmičevje

Baterijske škarje za travo in grmičevje so električne in se uporabljajo za obrezovanje in striženje trave ter grmovnic. V primerjavi s klasičnimi škarjami ali kosilnicami so baterijske škarje lažje in jih je zato lažje uporabljati. 

Uporabljajo se lahko za obrezovanje različnih rastlin v okrasnih vrtovih, parkih, na igriščih, pa tudi v kmetijstvu za obrezovanje sadnih dreves ali vinogradov. 

So zelo priročne za manjša dela na vrtu ali tam, kjer ni na voljo električne energije. Nekatere baterijske škarje imajo tudi funkcijo samodejnega zagona, kar pomeni, da se naprava vklopi takoj, ko se obrezovanje začne.

baterijske škarje
Arhiv naročnika
Baterijske škarje za travo in grmičevje.

Za delovanje baterijskih škarij je potrebno imeti napolnjeno baterijo. Nekatere naprave imajo možnost hitrega polnjenja, kar je še posebej priročno pri daljšem delu na vrtu. Poleg tega je potrebno škarje po vsaki uporabi očistiti in shraniti napravo na suhem in varnem mestu.

Baterijski odstranjevalniki plevela 

Baterijski odstranjevalniki plevela se uporabljajo za odstranjevanje plevela in ostale neželene vegetacije na vašem vrtu ali dvorišču. 



Pri uporabi baterijskega odstranjevalnika plevela je treba paziti, da ne poškodujete ostalih rastlin v vašem vrtu. 

Prednosti uporabe baterijskega odstranjevalnika plevela so: 

- enostavna uporaba, 

- tiho delovanje, 

- enostavno shranjevanje, 

- visoka učinkovitost ob pravilni uporabi. 

Primerni so za uporabo v majhnih in velikih vrtovih, dvoriščih ter drugih območjih, kjer raste neželeni plevel. Zaradi svoje enostavne uporabe in priročnosti so zelo priljubljeni med vrtnarji in lastniki zelenih površin.

Baterijski puhalniki in sesalniki listja

Baterijski puhalniki in sesalniki listja so primerni za odstranjevanje listja in ostalih lahkih odpadkov s poti, dvorišč, teras ali drugih površin. Puhalnik je odlična alternativa za metlo.

karcher-puhalnik-listja
Arhiv naročnika
Puhalnik listja.

Primerni so za bolj natančno čiščenje, saj omogočajo enostavno sesanje listja in drobnih odpadkov z različnih površin. 

Baterijske verižne žage

Baterijske verižne žage Kärcher so zmogljive naprave, ki zagotavljajo visoko učinkovitost pri rezanju dreves in drugih lesnih materialov. 

Z vzdržljivo baterijo in rezilno verigo se lahko spopadejo s širokim spektrom nalog, od odstranjevanja vej do obrezovanja dreves. 

Za večjo varnost imajo vse baterijske žage tudi varnostno zavoro, ki zmanjšuje tveganje za nesreče pri uporabi. Baterijske verižne žage Kärcher so odlična izbira za tiste, ki iščete visoko zmogljivo orodje za urejanje vrta, brez neprijetnih emisij in hrupa.

Glavne lastnosti: 

- napajanje verige brez napora,

- samodejno mazanje verige,

- brezkrtačni motor.

Baterijske škarje za veje in žaga za obrezovanje

Baterijske škarje za veje in žage za obrezovanje omogočajo učinkovito in natančno obrezovanje, saj so opremljene z ostrimi noži in imajo močne motorje.

So lažje od verižnih žag in se lahko enostavno uporabljajo za obrezovanje višjih vej. Baterijska tehnologija omogoča, da so te škarje tihe in brez emisij, kar je idealno za delo v urbanih okoljih.



Glavne prednosti: 

- vrhunski žagini listi, 

- hitra in enostavna menjava listov, 

- snemljiv ročaj za varen oprijem. 

Vsi Karcherjevi izdelki iz segmenta vrtno orodje so izdelani iz visokokakovostnih materialov in so zasnovani tako, da je njihova življenjska doba čim daljša in da jih lahko uporabljate več sezon. 

vrtno-orodje spletnik