vestnik

Vsi smo enaki

Vida Toš, 16. 3. 2018
Nataša Juhnov
Kimi Hajdič (levo) in Lun Tratnjek sta bila skupaj v ekipi.
Aktualno

V telovadnici Osnovne šole III v Murski Soboti se je na petem tradicionalnem športnem srečanju v najrazličnejših igrah pomerilo več kot 70 učencev 4. razredov šol soboške občine - Osnovne šole I, II, III, IV in Osnovne šole Bakovci.

Ob teh so na srečanju pri vodenju iger in otrok pomagali tudi prostovoljci, tako da je bilo skupaj več kot 100 mladih. Glavni namen - poleg gibanja in druženja - omenjenega srečanja je vključevanje učencev s posebnimi potrebami med vrstnike in v njihovo okolje.

d2002e5550ab772d5e1f57d1edfa99e5
Nataša Juhnov
Na petem tradicionalnem športnem srečanju se je v najrazličnejših igrah pomerilo več kot 70 učencev 4. razredov šol soboške občine.


Vsako leto srečanje pripravi Osnovna šola IV, tudi letos je bila ena od glavnih pri organizaciji Daša Könye, sicer psihologinja na omenjeni šoli.


"Srečanja organiziramo, da bi - predvsem pri mlajših otrocih, ki so še dojemljivi za spremembe - posredovali sporočilo, da smo vsi enaki. Da pa mogoče eni otroci včasih potrebujejo drugačen način zadovoljitve svojih potreb, ki pa so v osnovi pri vseh otrocih enake - druženje, igranje in spoznavanje. Radi bi torej vsem pokazali, da smo si kljub različnostim zelo podobni."


Larisa Filip obiskuje 3. razred Osnovne šole IV v Murski Soboti: "Današnje srečanje v telovadnici mi je všeč, ker rada to delam in me telovadba ter tekmovanje veseli. Danes smo že skakali in se plazili in bila sem dobra, sem zadovoljna s seboj. Rada telovadim, ker rada zmagujem."


Lun Tratnjek, 4. a razred druge soboške devetletke: "Tukaj mi je všeč, ker je postavljenih veliko poligonov, na katerih se lahko pomerimo in tako vidimo, kako izkušeni smo. Ni tako pomembno, če zmagaš, glavno je sodelovati. Je pa vseeno super, če si prvi."
Kimi Hajdič iz 4. b, Osnovna šola III Murska Sobota: "Meni pa je fino, ker lahko na ta način veliko doživiš in spoznaš kar nekaj novih prijateljev. Poleg tega pa so mi taka srečanja zelo zabavna. Zmaga ni pomembna, je pa fino, če zmagaš."

športno srečanje osnovnih šol občine Murska Sobot