vestnik

V Murski Soboti bo z delom začel zobozdravnik endodont

Vestnik.si, 9. 3. 2024
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Dve dermatološki ambulanti ZD Murska Sobota v zasebnih prostorih, kjer je do avgusta lani delovala pediatrična ambulanta medicinskega centra Maj.

Zdravstveni dom Murska Sobota je konec novembra lani dermatološko dejavnost preselil na novo lokacijo, in sicer v zasebne prostore na Ulico Zorana Velnarja v Murski Soboti. Tu je do sredine avgusta delovala pediatrična ambulanta Medicinski center (MC) Maj.  Na tej lokaciji zdaj delujeta dve dermatološki ambulanti, ob zdravniku Mišu Radišiću je namreč po končanem specialističnem študiju lani začela z delom še zdravnica Ines Novak.



Edith Žižek Sapač, direktorica ZD Murska Sobota, je povedala, da so prostore vzeli v najem zaradi potrebe po dodatnih prostorih za dermatološko dejavnost, ki se torej zdaj izvaja v dveh ambulantah, in ker bodo prejšnje namenili za delo endodonta, zobozdravnika specialista, ki se ukvarja z zdravljenjem in preprečevanjem bolezni zobne pulpe. Ta bo namreč kmalu začel delati na novo.



ZD Murska Sobota je pridobil tudi pravice za razširitev pediatrične dejavnosti potem, ko jo je lastnik zasebnega medicinskega centra Maj  Damjan Meolic po smrti zdravnice Marjete Maroša Meolic in zaprtju centra vrnil koncesijo koncedentu, torej MO Murska Sobota.

dermatološki-center endodont zd-murska-sobota