vestnik

Z dobrodelno akcijo bodo letos pomagali dvema občanoma

Vestnik.si, 4. 11. 2022
Arhiv
Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci bo tudi letos izvedla dobrodelno akcijo Pesem za svetli trenutek.
Aktualno

Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci bo tudi letos izvedla dobrodelno akcijo Pesem za svetli trenutek.

Letošnja akcija bo 17. po vrsti, po dveh letih premora zaradi epidemije koronavirusa bodo organizatorji pripravili tudi koncert. Ta bo 24. novembra ob 19. uri v kulturni dvorani v Puconcih. Zbran izkupiček bo letos namenjen pomoči dvema občanoma, in sicer 85-letni Marti Slana iz Predanovec ter 70-letnemu Štefanu Cigütu iz Lemerja. 



Marta Slana, ki živi s partnerjem Francem je zaradi obrabe sklepov v kolenih in kolkih priklenjena na invalidski voziček. Dostop v hišo in iz nje ji otežujejo visoke stopnice. "Zaradi tega že vsaj dve leti ni bila na svežem zraku, sončni žarki ji božajo obraz le ob pogledu skozi okno. Tudi partner ji pri premagovanju ovir ne more biti v pomoč, saj je tudi sam na berglah in potreben pomoči," so zapisali organizatorji. Tako želijo namestiti mobilno dvigalo ob zunanjih stopnicah in gospe Marti omogočiti, da bi preživela prijetne dneve zunaj. 

Štefan Cigüt živi sam v skromni hiši, ki jo je načel zob časa. Potrebna je obnove na več mestih v notranjosti in na zunanjosti. Streha po besedah organizatorjev dobrodelne akcije pušča na več mestih, kopalnica je skoraj neuporabna, stene so potrebne nove barve,... 70-letnika pestijo težave s hrbtenico in sklepi. Z zbranimi sredstvi bi se pristopilo k ureditvi kopalnice s sanitarijami, da bo lahko gospod živel dostojno življenje. 

V dobrodelni akciji lahko sodelujete tako, da nakažete svoj denarni prispevek na račun SI56 0249 6009 0158 604, odprt pri NLB, s pripisom POMAGAJMO. 

pesem-za-svetli-trenutek zveza-kulturnih-in-turističnih-društev-občine-puconci dobrodelna-akcija