vestnik

Z Goričkega v Piran: Napadli so ju klopi

Damjana Nemeš, 17. 7. 2018
Osebni Arhiv
Alenovo popotovanje se nadaljuje.
Aktualno

Za Alenom Lončarjem in njegovo mamo, ki se mu je pridružila šesti dan popotovanja po Sloveniji, je uspešno zaključena tudi deveta etapa, ki sta jo začela danes zjutraj v Litiji.  

Tam sta včeraj končala svojo pešpot in opravila zaslužen počitek, zgodaj zjutraj pa sta ponovno ubrala pot pod noge. Iz Litije sta se podala skozi Zavrstnik do kraja Gozd - Reka, od tam pa do Malega Trebeljevega in Velikega Trebeljevega. Pot, ki ju je vodila večinoma skozi gozd, ju je pripeljala tudi do Kožljevca ter do Velike in Male Stare vasi, kmalu zatem pa sta prišla do Grosupljega, ki je bil njun današnji cilj.


dbaf9a40a991d7f728e5df81b93100f8
Osebni Arhiv
Alenovo popotovanje se nadaljuje.


Skupno sta danes prehodila 27 kilometrov, kot je povedal Alen, pa se na poti skozi Slovenijo uči predvsem skromnosti. »Oblačila si z mamo pereva na roke, potem pa jih obesiva na nahrbtnik, da se nama čez noč posušijo. Tudi tokrat sva naredila tako z mamino majico, vendar sva po osmih kilometrih hoje ugotovila, da majice ni več. Kot vzoren sin sem šel dober kilometer nazaj, da bi poiskal majico, vendar je seveda nisem našel, sem pa zato naletel na drugo presenečenje, in sicer na skupino skavtinj, ki so se vračale iz 20-kilometrov oddaljene vasi, kjer so prenočevale,« je del današnje poti opisal Alen.

5dd1fbb82d864bca38392daa26ba515d
Osebni Arhiv
Alenovo popotovanje se nadaljuje.


Skupaj so se nato prehodili skoraj dva kilometra, tam pa so se poslovili in nadaljevali vsak svojo pot. Alen se je potem ponovno pridružil mami, kot je povedal, pa sta večino poti prehodila po gozdu, in sicer po precej poraščenem, strmem in na trenutke nevarnem terenu. »Oči so se mi kar zasvetile, ko se je pred nama razprostrla jasa, ki je označevala konec gozda. Nato sva nadaljevala po mirni, asfaltni cesti,« je še dodal.

5111c1267217bc6f192bd1127aabaf46
Osebni Arhiv
Alenovo popotovanje se nadaljuje.


Pot skozi gozd pa je pustila tudi druge posledice. Ugotovila sta namreč, da imata vsak na sebi vsaj tri klope. »Klop je edina družba, ki si je na tej poti ne želim,« je povedal 19-letnik.
27-kilometrsko razdaljo sta tako danes končala z izmučenimi nogami, do cilja pa jima ostaja še pet dni. Kako bodo ti dnevi potekali in kaj vse boste še doživela, pa boste lahko prebrali na naši strani, saj ju bomo še naprej vsakodnevno spremljali.

d032c27b8e262b4b61e0cfc994af9b0a
Osebni Arhiv
Alenovo popotovanje se nadaljuje.

Z Goričkega v Piran alen