vestnik

Z gradbenim materialom zasipali zunanji bazen v Radencih

V. T., 7. 11. 2019
Vida Toš
Župan Leljak si želi, da bi lahko v bodočem parku vodnih doživetij s prireditvenim prostorom lahko že prvo prireditev speljali ob občinskem prazniku, 23. junija prihodnje leto.
Aktualno

Občina Radenci zaenkrat lastnik zemljišča, na katerem je bazen, za ostala zemljišča pogovori o menjavi z lastniki še potekajo.

Pisali smo že o nameri občine Radenci, da bi območje letnega bazenskega kompleksa v parku v Radencih spremenila v park z vodnimi doživetji, igrali in igrišči ter prostorom za prireditve. Zdaj so se prva dela v tej smeri že začela, ne gre pa še za gradnjo, saj občina še ni popolnoma uredila lastniških zadev. Ker je pa občina Radenci že lastnik tistega zemljišča, kjer stoji nekdanji zunanji bazen, so - trenutno namreč urejajo cesto med Boračevo in Radenci, kjer so porušili dve hiši in nekdanjo staro osnovno šolo na Kapeli - tam dobljen gradbeni material uporabili in z njim napolnili bazen.

IMG_0740
Vida Toš
Z gradbenim materialom so zasipali zunanji bazen v Radencih.

Župan Radenec, Roman Leljak: “Ker nimamo v načrtu obnove bazena, ampak bo na tem prostoru prostor za prireditve, smo ta gradbeni material izkoristili. Material je po posebnem postopku zmlet, naredili smo vse analize in material je neoporečen, strokovne službe pa menijo, da je ta material primeren za te gradbene zahteve in da lahko služi kot polnilo za bazen. Poleg tega bi radi imeli tudi čim nižje stroške v projetku gradnje, da nam ne bo potrebno potem še posebej kupovati drugih materialov za zasipanje bazena.” Material bodo utrdili in s tem bodo dela začasno zaključena.

IMG_0725
Vida Toš
Narejen je prvi korak k novourejenemu parku, kjer bodo prireditveni prostor, igrala ter igrišča.

radenci občina-radenci zunanji-bazen
Kaj zdaj berejo drugi