vestnik

Z ureditvijo kolesarskih povezav spodbujajo trajnostno mobilnost

Vestnik, 19. 11. 2021
Mestna občina Murska Sobota
Mestna občina Murska Sobota je dobila odobrenih 1,58 milijona evrov evropskih sredstev za ureditev kolesarskih povezav na območju mesta Murska Sobota.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota je dobila s strani službe vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrena evropska sredstva za projekt CTN Urejanje kolesarskih povezav MOMS - 1. faza. Za skoraj 3 milijone evrov vreden projekt, ki se izvaja na območju mesta Murska Sobota, znaša prispevek sofinanciranja 1,58 milijona evrov.

Projekt predstavlja del celovite obnove kolesarskih povezav in pripadajoče infrastrukture v okviru obnove in dograditve kolesarskega omrežja v občini, izvaja pa se v sklopu celostnih teritorialnih naložb, so sporočili iz občine. Do konca leta 2023 bodo tako urejene kolesarske povezave na območju Lendavske, Zvezne, Gregorčičeve in Slomškove ulice ter Ulice Staneta Rozmana. 

"Naložba spodbuja trajnostno mobilnost in povečuje telesno aktivnost prebivalcev, poleg tega pa pričakujemo, da se bodo na račun bolj zdravega načina potovanja zmanjšale emisije in drugi negativni učinki, ki jih povzroča motoriziran promet," so še zapisali na spletišču občine. 

MOMS kolesarjenje trajnostna-mobilnost