vestnik

Začela se je Zimska gibanica

Vestnik.si, 31. 12. 2021
Vanesa Jaušovec
Z Zimsko gibanico ponovno spodbujajo k večji telesni dejavnosti.
Aktualno

Na območni enoti (OE) Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Murska Sobota so ponovno pripravili akcijo Zimska gibanica, ki se je začela danes in bo trajala vse do 28. februarja.

Namen akcije, ki sodi v sklop aktivnosti promocije telesne aktivnosti Zgeni.se, je motivirati prebivalce pomurske regije k večji telesni dejavnosti. Ta je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik v ohranjanju in krepitvi zdravja. Organizatorji zato ponovno dajejo poudarek na medsebojnem spodbujanju k povečani telesne dejavnosti. 

dan-slovenskega-športa, soboško-jezero, expano, šport
Vanesa Jaušovec
Z Zimsko gibanico ponovno spodbujajo k večji telesni dejavnosti.

Z akcijo želijo organizatorji lansko novoletno zaobljubo skupaj s sodelujočimi preseči. Takrat so si zastavili, da bi presegli milijon zbranih minut, zbrali so jih kar 4.381.697 minut gibanja. Zbiranju minut se lahko s tekom, hojo, kolesarjenjem, smučanjem, drsanjem, krepilnimi in številnimi drugimi vajami pridruži vsak, pomembno je le, da se sproti beležijo in seštevajo minuti, ki jih morajo nato sodelujoči sporočiti organizatorju. 

Zbrane minute lahko sodelujoči sporočijo v facebook nabiralnik strani Zgeni.si ali s pomočjo posebnega vprašalnika. V znak podpore akciji pa lahko na družbenih omrežjih facebook in instagram objavijo fotografije ali zgodbe ter jih označijo z @zgenise, #zgenise in #zimskagibanica.

oe-nijz-murska-sobota zimska-gibanica zgeni-se