vestnik

Za direktorja ZD Gornja Radgona šest kandidatov

M. H., 30. 8. 2024
Majda Horvat
Na razpis za prosto mesto direktorja Zdravstvenega doma Gornja Radgona, ki se je iztekel 18. avgusta, je prispelo šest vlog.
Aktualno

Po odločitvi sveta zavoda glede najustreznejšega kandidata bodo soglasje k imenovanju morale dati še vse štiri občine soustanoviteljice javnega zavoda.

Na razpis za prosto mesto direktorja Zdravstvenega doma Gornja Radgona, ki se je iztekel 18. avgusta, je prispelo šest vlog. Komisija, ki vodi aktivnosti v postopku, je prijave odprla in pregledala, tiste kandidate, ki so oddali nepopolno vlogo, pa pozvala, naj jo dopolnijo v petih dneh. Komisija se bo znova sestala v četrtek prihodnji teden. Vsi kandidati z ustreznimi prijavami bodo potem pozvani, naj svojo vizijo vodenja javnega zavoda predstavijo svetu zavoda. Ta bo predvidoma zasedal 16. septembra, je povedala Francka Lavrenčič, predsednica sveta zavoda.



Kdo so kandidati, ni znano, imeti pa morajo najmanj univerzitetno izobrazbo ali najmanj visoko strokovno izobrazbo s specializacijo oziroma najmanj drugo bolonjsko stopnjo organizacijske, pravne ali ekonomske smeri. Prav tako morajo imeti najmanj pet let vodstvenih delovnih izkušenj. Po spremembi ustanovnega akta zavoda se za zasedbo direktorskega mesta več ne morejo potegovati zdravniki.

Po odločitvi sveta zavoda glede najustreznejšega kandidata bodo soglasje k imenovanju morale dati še vse štiri občine soustanoviteljice javnega zavoda. Te imajo v svetu zavoda svoje predstavnike, s tem da posameznikov glas šteje toliko, kot znaša delež občine v zavodu, ki jo zastopa.


Kot je znano, je 30. junija svoj štiriletni mandat, že tretjega po vrsti, končal zdravnik Joža Primožič, z julijem pa je vodenje zdravstvenega doma prevzela kot vršilka dolžnosti Nataša Osterc Kranjec, pravnica v zavodu. Osterc Kranjčeva je tudi aktualna direktorica Skupnosti zdravstvenih zavodov Murska Sobota, v kateri je bila nekoč zaposlena in katere pristojnosti in delo so zdaj skrčeni večinoma na izvajanje strokovnih izpitov delavcev s srednješolsko izobrazbo.

zdravstveni-dom-gornja-radgona direktor