vestnik

Za kritje stroškov po neurju lahko zaprosite za izredno denarno socialno pomoč

Vestnik.si, 18. 7. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Center za socialno delo (CSD) Pomurje obvešča, da je za pomoč pri odpravi posledic neurja možno uveljavljati izredno denarno pomoč.

"Tokrat je neurje prizadejalo škodo tudi našim krajem. Znano je, da so poškodovani številni domovi in da bo sanacija škode povezana z visokimi stroški. Tudi Center za socialno delo Pomurje se želi vključiti z različnimi oblikami pomoči za posameznike in družine ter na ta način razbremeniti stisko ljudi, ki je v minulih dneh nastala zaradi gmotne škode in posledic neurja," so zapisali. Na občine so tako naslovile dopis in jih zaprosile, da občane seznanijo s tem, da lahko na CSD Pomurje uveljavljajo pravico do izredne denarne socialne pomoči za stroške, ki so nastali zaradi naravne nesreče, če posameznik oziroma družina stroškov ne more pokriti z lastnim dohodkom. Dodali so, da mora vlagatelj v vlogi natančno navesti, za kakšen namen potrebuje pomoč in opredeliti višino sredstev, ki jih potrebuje. Prejeto pomoč je nato dolžan porabiti za namen, za katerega mu je bila dodeljena. "Obstoječi krivdni razlog se pri uveljavljanju pravice do izredne denarne socialne pomoči zaradi elementarnih nesreč, izključi," so še navedli. 



Do obrazca lahko dostopate TU

Pred dnevi smo poročali tudi, da sta Slovenska karitas in Rdeči križ Slovenije že začela zbirati pomoč za prizadete v neurju. 

csd-pomurje neurje pomoč-družinam