vestnik

Za kvadratni meter deset evrov

D. N., 8. 11. 2022
Damjana Nemeš
V coni so odmerjene tri parcele od štirih, najmanjša znaša 41 arov, največja 47 arov. Foto Damjana Nemeš
Aktualno

Prodajna vrednost zemljišč v ekonomsko-poslovni coni Šalovci je deset evrov brez davka na dodano vrednost za kvadratni meter.

Tako so svetniki Občine Šalovci odločili na zadnji seji. V coni so odmerjene tri parcele od štirih, najmanjša meri 41 arov, največja 47 arov. Za najem zemljišč se zanimajo trije investitorji, ki pa bodo morali skladno z razpisom leto dni po plačilu kupnine pridobiti gradbeno dovoljenje, dve leti po tem pa še zagnati dejavnost, ki mora biti zajeta v občinskem podrobnem prostorskem načrtu, oziroma oddati vsaj vlogo za uporabno dovoljenje.

Poleg tega so svetniki na seji obravnavali in sprejeli še odlok o spremembah in dopolnitvah proračuna občine za letošnje leto. Z rebalansom znašajo tako prihodki kot odhodki 2,8 milijona evrov. Glavni razlog za rebalans je prenos sredstev za gradnjo Centra Volčin, za kar so v proračunu predvideli 150 tisoč evrov, na naslednje leto.

Občina je gradnjo omenjenega centra v velikosti 104 kvadratne metre prijavila v sklopu projekta Turizem za jutri. »Pri agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja smo zaprosili za podaljšanje projekta za še eno leto. Vloga je bila odobrena, projekt je podaljšan do konca novembra 2023, zato bomo načrtovano investicijo realizirali prihodnje leto,« je ob tem pojasnil šalovski župan Iztok Fartek.   

ŠALOVCI zemljišča