vestnik

Za Ocean Orchids kmalu okoljevarstveno soglasje

Majda Horvat, 11. 10. 2018
Majda Horvat
Roman Ferenčak je junija napovedal, da bo, glede na potreben čas za pridobitev gradbenega dovoljenja, logistični center zgrajen predvidoma konec prihodnjega leta. 
Aktualno

Dobrovniško podjetje bo gradilo logistični center ter razširilo proizvodnjo. Naložba ocenjena na 9,3 milijona evrov 

Podjetje Ocean Orchids je februarja letos dalo vlogo za izdajo okoljevarstvenega soglasja za postavitev logističnega centra in razširitev proizvodnje gojenja orhidej. Agencija za okolje in prostor (Arso) je pred nekaj dnevi objavila osnutek soglasja ter javno naznanilo, da lahko javnost zdaj nanj poda svoje mnenje in pripombe. Dokumentacija za pridobitev okoljevarstvenega soglasja ter poročilo o vplivih na okolje je od 9. oktobra do 7. novembra tudi na vpogled na sedežu lendavske upravne enote, mnenja in pripombe pa je mogoče poslati še z elektronsko pošto na sedež Arsa.


Dobrovniško podjetje Ocean Orchids se že nekaj časa pripravlja na gradnjo novega logistični center, podjetje pa bo začelo logistično sodelovati tudi z Ikeo, s katero so dogovor o izvajanju logistične dejavnosti sklenili zaradi ugodne geografske lege Prekmurja in bližine novih trgov jugovzhodne Evrope za to mednarodno trgovsko verigo. V logističnem centru bi namreč zbirali in skladiščili različne rastline, nadzorovali kakovost rastlin, jih pakirali na transportne vozičke ter razpošiljali do trgovin.Vrednost naložbe je ocenjena na 9,3 milijona evrov, država pa jo bo podprla v višini dveh milijonov evrov

1d8e4c761adfe2416a62ae3e07596122
Natasa Gider
Podjetje Ocean Orchids bo logistično sodelovalo tudi z Ikeo.


Direktor podjetja Roman Ferenčak je junija napovedal, da bo glede na potreben čas za pridobitev gradbenega dovoljenja projekt končan najverjetneje konec prihodnjega leta. Z naložbo bodo ustvarili tudi nova delovna mesta za okoli 40 delavcev.

ocean orchids dobrovnik Roman Ferenčak