vestnik

Za prednovoletna druženja pomurske občine odštele od 40 do več kot 4500 evrov

Damjana Nemeš, 21. 1. 2024
Jure Kljajić
Pomurske občine so za prednovoletna druženja odštele od 40 pa do več kot 4500 evrov.
Aktualno

Koledarsko leto posamezniki, podjetja, različne institucije in organizacije radi sklenemo z druženjem, kjer se poveselimo ter se tudi tako drug drugemu zahvalimo za podarjen čas in podporo med letom. Podobna druženja prirejajo tudi občine, da se na ta način zahvalijo občinskim svetnikom, sodelavcem iz občinske uprave in režijskega obrata ter drugim za vzorno, konstruktivno in plodno sodelovanje v preteklem letu.

Tako kot drugi so tudi občine za to pripravljene odšteti različne vsote denarja, s tem da gre v primerjavi z zasebnimi družbami v njihovem primeru za javni denar. Preverili smo, koliko so za omenjena druženja plačale pomurske občine.

Po podatkih, ki smo jih prejeli, so prednovoletna druženja s pogostitvijo pripravili v občinah Beltinci, Cankova, Dobrovnik, Gornja Radgona, Grad, Hodoš, Kobilje, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Razkrižje, Rogašovci, Šalovci, Tišina, Turnišče in Veržej. Največ denarja med naštetimi občinami so za druženje namenili v rogašovski občini. Kot so pojasnili, so pripravili prednovoletna srečanja in pogostitev za vse starejše občane ter za člane občinskega sveta, občinske uprave, nadzornega odbora in sodelavce v režijskem obratu. Za pogostitve, ki so jih pripravili domači gostinci, občina že vrsto let v proračunu zagotavlja namenska sredstva, s katerimi pripravijo tovrstna druženja. »To je vsaj majhna zahvala tistim, ki so in še vedno prispevajo k lepemu življenju naše skupnosti,« so dodali. Pogostitev se je udeležilo skupno 265 oseb, meni po osebi je stal 17,50 evra, skupno torej 4690,50 evra. 


Več kot tri tisoč evrov so za druženje, ki je bilo v športnorekreacijskem centru Martjanci, porabili v Občini Moravske Toplice. Druženja, ki ga pripravijo vsako leto, se je udeležilo približno sto oseb, poleg članov občinskega sveta in občinske uprave so bili vabljeni tudi predsedniki svetov krajevnih skupnosti, vsi člani občinskih odborov in komisij ter predstavniki drugih institucij, ki kakor koli sodelujejo z občino. Mestna občina Murska Sobota je za druženje, ki se ga je v Gostilni Nona v Murski Soboti udeležilo 30 oseb, odštela nekaj več kot 1500 evrov. Približno toliko so za druženje 24 članov občinske uprave, ki je bilo v Termah Lendava, namenili v Občini Lendava. 

Nekaj več kot 1300 evrov so za pogostitev 33 oseb namenili v Občini Grad. Slovesne večerje, ki je bila 6. januarja, so se udeležili zaposleni občinske uprave in režijskega obrata, člani občinskega sveta ter vaški predsedniki in njihovi namestniki.
Približno 1000 evrov so za pogostitev članov občinskega sveta, občinske uprave, predstavnikov krajevnih skupnosti ter predstavnikov drugih organizacij odšteli v Občini Beltinci. Kot so pojasnili, je to že več kot desetletna praksa, na ta način pa so se zahvalili ljudem, ki so s svojim delom in prispevki doprinesli k pozitivnim premikom v občini in k njenemu razvoju.

tabela, zaključki-občine, druženja-pogostitev
vestnik.si
Tabela

Nekaj več kot 800 evrov so za druženje odšteli tudi v Občini Šalovci, kjer pa je druženje potekalo ločeno za člane občinskega sveta po zadnji seji občinskega sveta v tekočem letu ter občinsko upravo, zaposlene v režijskem obratu in Zavodu za turizem, šport in kulturo Šalovci. »Za druženje članov občinskega sveta smo namenili 167 evrov, za druženje zaposlenih, na katerem je bilo prisotnih 17 oseb, pa 721,70 evra. Za to druženje smo denar namenili iz letnega načrta promocije zdravja na delovnem mestu, v sklopu katerega tudi sicer med letom izvajamo različne aktivnosti. Ta druženja zaposlenih izvajamo zadnja leta, odkar smo v proračun uvrstili omenjeni letni program. Menim, da je to potrebno zaradi boljše klime v kolektivu, hkrati se na ta način zahvalimo vsem zaposlenim za njihovo opravljeno delo in prispevek k uresničitvi zastavljenih ciljev,« je pojasnil župan Iztok Fartek. Okrog 500 oziroma 600 evrov so za druženja namenili tudi v občinah Tišina (20 oseb), Puconci (33 oseb) in Veržej (17 oseb), v preostalih občinah, ki so nam podatke poslale, so za to namenili od 40 do 400 evrov.

Za zaključna druženja se niso odločili v občinah Črenšovci, Gornji Petrovci, Kuzma in Radenci, do oddaje prispevka v tisk pa odgovorov na zastavljena vprašanja kljub ponovni prošnji nismo prejeli od občin Apače, Križevci, Odranci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Velika Polana.

občine prednovoletna-druženja