vestnik

Za slačilnice v Serdici sto tisoč evrov

Damjana Nemeš, 27. 6. 2021
Damjana Nemeš
Tribune in slačilnice pri igrišču Nogometnega kluba Serdica že gradijo.
Aktualno

Svetniki Občine Rogašovci so potrdili rebalans proračuna za leto 2021, s katerim se je ta znižal za nekaj več kot 768 tisoč evrov.

Predvideni prihodki po novem znašajo nekaj več kot 5,2 milijona evrov, odhodki pa nekaj več kot 6 milijonov evrov, od tega je za investicije namenjenih nekaj več kot 3,2 milijona evrov. Največje finančne spremembe, zaradi katerih so se odločili za rebalans, so nastale zaradi gradnje športno-rekreacijskega centra Rogašovci. V sprejetem proračunu so za ta namen predvidevali nekaj več kot 193 tisoč evrov, v rebalansu pa zaradi povišanja stroškov še dodatnih 83 tisoč evrov.


Obljubljajo nogometno šolo 
Večja finančna razlika je nastala tudi zaradi gradnje slačilnic in tribun pri igrišču Nogometnega kluba Serdica, za kar so v veljavnem proračunu namenili 33 tisoč evrov. Z rebalansom proračuna se je sofinanciranje občine, ki prispeva tretjino vrednosti investicije, zvišalo na sto tisoč.

občina-rogašovci, serdica, nk-serdica, slačilnice, tribune
Damjana Nemeš
Tribune in slačilnice pri igrišču Nogometnega kluba Serdica že gradijo.

»Bile so diskusije o tem, ali nameniti toliko denarja za slačilnice in tribune. Na koncu smo to vseeno potrdili, saj klub primernih slačilnic in tribun nima, a jih potrebuje. Prav tako so nam v klubu obljubili, da bodo imeli nogometno šolo za mlade, kar je vsekakor pozitivno, in upam, da bodo obljubo držali. Obenem se bo tako vzpostavilo boljše sodelovanje med Rogašovci, kjer je športno-rekreacijski center, in Serdico,« je povedal župan Edvard Mihalič.

občina-rogašovci, rogašovci
Damjana Nemeš
Občina Rogašovci
V občinskem proračunu pa bo ostalo nekaj več kot sto tisoč evrov, predvidenih za gradnjo skakalnega centra Pertoča, saj skakalnice in spremljajočih objektov letos še ne bodo gradili. Z rebalansom proračuna bodo za to investicijo letos namenili samo 850 evrov. Prav tako bo občina iz občinskega proračuna prispevala manj denarja za nadgradnjo vodovoda sistema B, saj se je vrednost celotne investicije zaradi izvzetja vodarne v tem letu zmanjšala.

občina-rogašovci nk-serdica rebalans-proračuna