vestnik

(VIDEO) Pred šolarji 12 dni počitnic. Kaj jim sporoča minister?

STA, 24. 12. 2019
Pixabay
Otroci bodo 12 dni uživali na počitnicah.
Aktualno

Okoli 261.500 slovenskih šolarjev bo danes še zadnjič v tem letu sedlo v šolske klopi. V sredo se namreč zanje začenjajo novoletne počitnice, na katerih bodo uživali kar dvanajst dni. K pouku se bodo znova vrnili v ponedeljek, 6. januarja. Počitniške dni si bodo lahko popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi, tudi ob božično-novoletnih prireditvah.

Večina šol je sicer v ponedeljek s proslavo zaznamovala dan samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra. Šolarjem petka, 3. januarja, ne bo treba nadomeščati. 


Veliko lepih želja v prihajajočih praznikih in uspeha v prihodnjem letu je učencem, dijakom in ostalim v izobraževanju zaželel tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Ob novem letu ministra navdaja optimizem, da bi z ustvarjalnim mirom, ki bi preveval vse pore slovenske družbe, lahko v novem letu delovali še bolje, kot smo v preteklosti, je dejal v poslanici, objavljeni na Facebooku ministrstva.

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času "krompirjevih" počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še enotedenske zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice.

šola počitnice