vestnik

Za te turistične znamenitosti iz Pomurja lahko glasujete v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna

Vestnik.si, 29. 7. 2023
Jože Gabor
Tudi Tinekov brod sodeluje v akciji.
Aktualno

Turistična zveza Slovenije je tudi letos pripravila natečaj Moja dežela - lepa in gostoljubna, v sklopu katere strokovna komisija ocenjuje urejenost slovenskih mest in krajev.

Do sredine septembra bodo člani komisije obiskovali številne kraje po državi, v teku pa je tudi spletno glasovanje, v katerem lahko izbirate najlepše in naj gostoljubnejše večje, srednje in manjše mesto, najlepši in naj gostoljubnejši zdraviliški, turistični in izletniški kraj, najlepše in naj gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro, naj tematsko pot, naj kamp, naj glamping, naj mladinsko prenočišče in naj izletniško točko. 

V izboru je tudi nekaj destinacij iz pomurske regije. Katere so to? 

V kategoriji najlepše in naj gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro je v naboru 18 destinacij, med njimi so tudi Puconci in park Slavka Osterca Veržej. Pri zdraviliških krajih lahko glas oddate tudi za Lendavo in Moravske Toplice, pri izletniških krajih za Bogojino. Med kandidati za naj kamp je denimo tudi Trio Kamp v Veržeju, za naj glamping Sončna dolina - Bioterme pri Mali Nedelji, v izboru za naj tematsko pot so gozdna učna pot Veržej - Mrtvice reke Mure, pot po Močvari in Plavčkove tematske poti, v izboru za naj izletniško točko pa Babičev mlin, Bukovniško jezero, kmetija Camplin, stolp Vinarium in Tinekov brod

Spletno glasovanje poteka na tej povezavi

turizem turistična-zveza-slovenije