vestnik

Avtokleparstvo Bohar: Za uspeh pomembno zaupanje

Jože Gabor, 2. 2. 2021
Jože Gabor
Zoran Ribarič pravi, da sta pri poslovnem sodelovanju z Goranom Boharjem združila znanje in izkušnje obeh.
Aktualno

Nujno je iti v korak s časom ter se prilagajati trgu in povpraševanju, je prepričan Goran Bohar

Goran Bohar v Lendavi s svojim podjetjem Avtokleparstvo Bohar uspešno nadaljuje dejavnost, ki jo je začel njegov oče Ludvik. Ob pomoči sodelavca Zorana Ribariča in drugih zaposlenih ponudbo storitev v delavnici ves čas dopolnjuje in nadgrajuje. Zato so se lani uvrstili na seznam slovenskih hitro rastočih podjetij, ki ga je pripravila Agencija za javnopravne evidence in storitve. Pred dvema letoma pa jim je lendavska območna obrtno-podjetniška zbornica podelila priznanje za uspešen razvoj podjetja.

Idejo o svoji avtokleparski delavnici je začel oče Ludvik snovati že leta 1975, se spominja Goran, ko je bil na strokovni predstavitvi obrtne dejavnosti avtozaščite v Ljubljani. »Leta 1985 je začel opravljati popoldansko obrt, leta 1990 pa so se mu sanje uresničile in je odprl na svoji domačiji v Kolodvorski ulici v Lendavi obrtno dejavnost Avtozaščita Bohar. Delo je opravljal s še enim ali dvema zaposlenima. Kmalu sem se mu pri tem pridružil tudi sam. Ukvarjali smo se predvsem z zaščito votlih prostorov in izolacijo podvozij. Oče me je vedno učil, da je treba delo opraviti čim bolj kakovostno, če želimo, da bodo stranke zadovoljne, se bodo vračale in o kakovosti našega dela povedale tudi drugim.« Sčasoma so vključili še ličarske in kleparske storitve, pranje vozil, menjavo in popravilo izpušnih sistemov.

bohar, lendava
Jože Gabor
Avtokleparstvo Bohar iz Lendave

Lastna mešalnica barv 

Delo v delavnici ga je že od mladih nog veselilo, dodaja Goran, naučil pa se je tudi, da je ves čas treba iti v korak s časom ter se prilagajati trgu in povpraševanju. To pa pomeni, da je treba ves čas skrbeti za razvoj podjetja. Pred desetimi leti je tudi uradno prevzel družinsko obrt in jo preimenoval v Avtokleparstvo Bohar. »Tako smo nadaljevali razvoj in vključili v poslovno sodelovanje še več dobaviteljev in poslovnih partnerjev. Danes pokrivamo veliko paleto različnih storitev in sodelujemo z najboljšimi dobavitelji ter podizvajalci. V podjetju je sedem zaposlenih, načrtujemo pa zaposlitev še treh.« Pri uresničevanju razvojnih ciljev mu veliko pomaga Zoran Ribarič, ki je njegova desna roka, dodaja, z njim pa vidita še veliko možnosti za dopolnitev ponudbe storitev.

Zoran Ribarič pove, da sta pri poslovnem sodelovanju z Goranom združila znanje in izkušnje obeh. »Naše načelo je, da si je za uspeh treba zaupati. V ponudbo smo vključili še vulkanizersko dejavnost, avtopralnico, avtodiagnostiko, podjetjem ponujamo barvanje in imamo tudi svojo mešalnico barv. Smo obenem pogodbeniki vseh zavarovalnic, zanje opravljamo cenitve poškodb vozil. V naši ponudbi je še prodaja avtomobilskih delov. Česar nimamo v skladišču, nabavimo isti ali naslednji dan.« Menjavajo tudi vetrobranska stekla in poskrbijo za klimatske naprave. Največ strank je iz Lendave in okolice, prihajajo pa še iz Beltinec, Murske Sobote in od drugod. »Veliko je starih strank, ki so s kakovostjo našega dela zadovoljne in se zato vračajo. Sedaj bi bilo v delavnici in drugih poslovnih prostorih dovolj prostora za delo desetih ljudi, če bi še povečali število zaposlenih, pa bi potrebovali dodatno delavnico. En na novo zaposleni skrbi za prodajo avtomobilskih delov. Letos nameravamo ponudbi dodati mehanično dejavnost in zaposliti mehanika,« še pove Goran Bohar. 

avtokleparstvo goran-bohar