vestnik

Društvo za zaščito živali Pomurja odpadni papir zbira na drugi lokaciji. Kje ga lahko oddate?

I. B., 17. 12. 2022
Arhiv društva
V zabojnik lahko odvržete odpadni papir.
Aktualno

Društvo za zaščito živali Pomurja je preselilo zabojnik za zbiranje papirja za pomoč živalim. Že nekaj tednov stoji pri nakupovalnem centru BTC v bližini rastlinjaka in ne več na parkirišču pri trgovini Merkur.

V zabojnik lahko odvržete le odpadni papir, kartona ne, društvo pa z izkupičkom od zbranega papirja kupuje hrano za brezdomne mačke ter pomaga lastnikom in skrbnikom živali pri sterilizaciji in kastraciji. 
»Pomagamo tistim, ki si tega sami ne morejo privoščiti. Ali starejšim ali tistim, ki imajo večje število živali. Poskrbimo za to, da sami prispevajo minimalni znesek ali jim sploh ni treba nič plačati,« pravi Ana Žnidarič. Dodala je, da na mesec zberejo okoli 2,5 tone odpadnega papirja, za to količino pa prejmejo okoli 270 evrov. »Preden smo zabojnik prestavili, smo za enako količino zbranega papirja dobili pol manj, ker je bilo v njem veliko kartona in drugih smeti, zaradi česar se je vrednost znižala,« pravi Žnidaričeva. Zabojnik je sedaj postavljen na varni lokaciji in je pod videonadzorom.

društvo-za-zaščito-živali-pomurje zabojnik