vestnik

Začela se je prodaja subvencioniranih vozovnic za dijake

STA, 26. 8. 2021
Bobo
Prodajna mesta avtobusne postaje so odprta vse dni v tednu in omogočajo izdajo subvencioniranih vozovnic med 6. in in 20. uro.
Aktualno

Danes se je začela prodaja subvencioniranih dijaških vozovnic. Dijaki lahko izbirajo med mesečno ali letno subvencionirano vozovnico ter mesečno ali letno subvencionirano vozovnico za deset voženj na mesec. Polletnih vozovnic ne bo več, poleg tega pa bodo do sedaj brezplačne mesečne subvencionirane vozovnice za julij in avgust postale plačljive.

Z novim šolskim letom dijakom in študentom ne bo več treba izbirati vstopnega in izstopnega postajališča, saj bodo lahko vozovnice uporabljali na vseh linijah.

Veljala bo enotna cena mesečne vozovnice v višini 25 evrov oziroma 200 evrov za letno vozovnico ter 20 evrov za mesečno vozovnico za deset voženj na mesec oziroma 160 evrov za letno vozovnico za deset voženj na mesec.

Kombinirano vozovnico za vožnjo v mestnem prometu v Ljubljani, Mariboru in na Jesenicah je še naprej možno kupiti. Doplačilo v Ljubljani znaša 10 evrov za mesečno in 100 evrov za letno vozovnico, v Mariboru pet evrov za mesečno in 50 evrov za letno vozovnico ter na Jesenicah 15 evrov za mesečno in 150 evrov za letno vozovnico, so sporočili z avtobusne postaje Ljubljana.


Prodajna mesta avtobusne postaje so odprta vse dni v tednu in omogočajo izdajo subvencioniranih vozovnic med 6. in in 20. uro. Odprtih je več prodajnih mest, na številki 1991 pa so dosegljivi informatorji Info centra avtobusne postaje. Na svoji spletni strani so pripravili poseben zavihek Subvencionirane vozovnice za dijake in študente, kjer lahko upravičenci pridobijo vlogo za pridobitev vozovnice, so še sporočili z AP Ljubljana.

Subvencionirane vozovnice lahko dijaki pridobijo tudi pri ponudniku avtobusnih prevozov Nomago. Dijaki morajo pred nakupom subvencionirane vozovnice integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) prek spleta ali na katerem od prodajnih mest Nomago oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani naročijo oziroma podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice. V naslednjih mesecih pa lahko vozovnico IJPP podaljšajo prek spleta ali mobilne aplikacije Nomago.

Nakup subvencionirane vozovnice IJPP je možen tudi na avtobusnih postajah in poslovnih enotah družbe Nomago v Novi Gorici, Celju, Ajdovščini, Hrastniku, Idriji, Kočevju, Kopru, Krškem, Mozirju, Postojni, Ravnah na Koroškem, Ribnici, Rogaški Slatini, Sežani, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Tolminu, Velenju in Zagorju ob Savi.


Spletna prodaja subvencioniranih vozovnic IJPP za študente in študentke bo prek spletne strani možna predvidoma v drugi polovici septembra, so sporočili z Nomaga.

promet dijaki šola