vestnik

Začela se je spletna Agra, ki bo trajala kar pol leta

T. M., 7. 9. 2020
Nataša Juhnov
Novosti na področju kmetijstva si bo možno letos ogledati na spletu.
Aktualno

Na spletni strani se že predstavlja 40 razstavljavcev, v družbi Pomurski sejem pričakujejo, da se jih bo pridružilo še več

Potem ko je bilo zaradi posledic epidemije koronavirusa vodstvo Pomurskega sejma primorano prvič v 58 letih odpovedati izvedbo kmetijsko-živilskega sejma Agra, se je v ponedeljek Agra kljub temu začela, a letos zgolj na spletu. Tako imenovana spletna Agra se je začela s spletnimi predstavitvami 40 podjetij in institucij, v katerih so se odločili za sodelovanje. Sodelujoči imajo tako na voljo več možnosti predstavitve na spletni strani Pomurskega sejma, odvisno od dolžine besedila in števila fotografij. »Prvi odziv je zelo dober, verjamem, da se bo pojavilo še več interesentov, ko bomo enkrat začeli. Pričakujemo, da bo tako nastala dobra platforma, s pomočjo katere se bodo lahko udeleženci predstavili podobno kot na sejmu, v prihodnosti bo to možno v še bolj dovršeni obliki. Zagotovo bo ta platforma v naslednjih letih predstavljala podporo oziroma dodano vrednost sejmu v fizični obliki, ki pa bo seveda ostal tisti edini pravi sejem, kjer se bodo lahko obiskovalci v živo pogovorili z razstavljavci in si pobliže ogledali stroje ali drugo ponudbo,« pojasnjuje projektni vodja Andrej Slogovič, po besedah katerega zaenkrat ni predvideno, da bi se v spletni obliki, recimo s spletnimi okroglimi mizami ali razpravami, izvajal tudi strokovni program sejma. So pa strokovne vsebine dostopne preko predstavitev različnih institucij, med drugim ministrstva za kmetijstvo.

Spletna Agra bo trajala pol leta, saj v tem času ni predvidena organizacija drugega sejma na radgonskem sejmišču, kjer med drugim prazne razstavne hale trenutno tržijo tudi za parkiranje počitniških vozil in čolnov ter za skladiščenje ali začasno opravljanje dejavnosti. Kljub vsemu pa bo tudi letos nekaj dogodkov na radgonskem sejmišču, tako bo od 25. do 27. septembra tam Festival dogodivščin, v okviru katerega bodo na sejmišču uredili vzorčne nasade in doživljajsko zgodbo v 3D tehnologiji, ob večerih pa bo možno obiskati »drive in« kino.

agra pomurski-sejem gornja-radgona