vestnik

V Murski Soboti so začeli postavljati kip sv. Nikolaja

Vestnik, 14. 11. 2020
FB Škof Peter Štumpf
Vizualizacija kipa sv. Nikolaja v Murski Soboti
Aktualno

Župan Jevšek pravi, da zdaj ni čas za razdore in delitve ter da je tudi ta kip eden od izrazov različnosti, ki tvorijo samo mesto in prekmurski prostor.

Župan mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je obvestil javnost, da so danes v krožišču v Cankarjevi ulici v Murski Soboti začeli izvajati pripravljalna dela za postavitev kipa sv. Nikolaja, ki ga želi tam postaviti soboška škofija.

5ad3beeab2fbe046ff267145b05f1ef8
FB Škof Peter Štumpf
Vizualizacija kipa sv. Nikolaja v Murski Soboti

Ob tem je zapisal: »Živimo v času, ko potrebujemo povezanost celotne skupnosti, da obvarujemo zdravje, življenja, delovna mesta in možnosti našega skupnega razvoja. Zdaj ni čas za razdore in delitve. Zdaj je čas za tisto, kar nas povezuje, ker nas to dela močnejše za številne izzive med nami. Postavitev kipa sv. Nikolaja, tradicionalnega zavetnika Murske Sobote, je eden od izrazov različnosti, ki tvorijo naše mesto in prekmurski prostor. Mi smo skupnost vseh. Kot župan se ves čas trudim, da okrepimo medsebojno povezanost kljub in zaradi mnogih razlik, ki obstajajo med nami. To sobivanje je vedno odlikovalo Prekmurje in mu klesalo njegov značaj. Takšno sobivanje potrebujemo tudi zdaj. Kot župan zato spoštujem pobudo Katoliške cerkve, da s postavitvijo kipa sv. Nikolaja zaokroži pomembne mestne pridobitve, kot sta postavitev Drevoreda Martina Luthra in obnova spomenika osvoboditeljem na Trgu zmage. Zato vsi skupaj takšne pobude sprejemajmo v duhu sobivanja, strpnosti in medsebojnega spoštovanja.«

MOMS rkc