vestnik

Začenja se pomladna preventivna akcija za zmanjševanje hitrosti

Vestnik.si, 17. 4. 2023
Nataša Juhnov
Maraton nadzora hitrosti.
Aktualno

Akcija bo potekala od 17. do 23. aprila 2023, v tem času pa bodo policisti preverjali, ali vozite prehitro.

Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah. Vozniki navadno takrat, ko vedo, da poteka nadzor, zmanjšajo hitrost in vozijo varneje. Dolgoročnejši cilj preventivnih akcij je, da vozniki tak način vožnje ohranijo tudi po tem, ko poostreni nadzori ne potekajo več, sporočajo iz policije. 

Voznikom policisti svetujejo, da spoštujejo omejitve hitrosti in svojo vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. S tem bodo pomembno zmanjšali nevarnost nastanka prometnih nesreč ter poskrbeli za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

petanjci, nadzor-prometa, radar, policija, simbol, promet
Nataša Juhnov
Maraton nadzora hitrosti bo potekal v petek, 21. aprila 2023.

Potekal bo tudi maraton nadzora hitrosti

Tudi letos so se pridružili vseevropski akciji in izvedli maraton nadzora hitrosti. Ta bo potekal v petek, 21. aprila 2023. Na spletni strani policije pa bodo objavljene tudi lokacije, na katerih bo potekal maraton nadzora hitrosti. Agencija za varnost prometa, ki akcijo koordinira in v tem času izvaja preventivne aktivnosti in medijsko kampanjo, bo za maraton nadzora hitrosti zagotovila 1.200 preventivnih pripomočkov. Z njimi bodo voznike dodatno opozarjali na prilagojeno hitrost, ustrezno varnostno razdaljo in druge elemente varne vožnje.

preventivna-akcija zmanjševanje-hitrosti hitrost policija