vestnik

Odločanje o direktorju ZTR Lendava preloženo

Majda Horvat, 19. 2. 2021
Nataša Juhnov
Igor Kolenko
Aktualno

Glasovanje o kandidatu za direktorja ZTR Lendava preložili, saj želi svet zavoda pridobiti relevantno informacijo o tem, ali se bo ZTR Lendava združil v nov zavod skupaj še z nekaterimi zavodi v občini.

Svet Zavoda za turizem in razvoj (ZTR) Lendava je včeraj opravil sejo, na kateri bi moral odločati tudi o izbiri kandidata za zasedbo prostega mesta direktorja. Predsednik sveta zavoda Igor Kolenko je povedal, da so glasovanje o kandidatu za direktorja ZTR Lendava preložili, saj želijo prej pridobiti relevantno informacijo o tem, ali se bo zavod ZTR Lendava združil v nov zavod. Ustanoviteljica ZTR Lendava je Občina Lendava,  ki proučuje možnost združevanja več zavodov v občini v skupen zavod. »V vsakem primeru bomo odločili v roku enega meseca,« je še povedal Kolenko. 

Kot smo že poročali je vodenje omenjenega zavoda leta 2016 prevzel Romeo Varga, ki se je lani potegoval še za en mandat, vendar ni uspel. Svet zavoda je med kandidati izbral Jožefa Horvatha, ker pa ta ni dobil podpore občinskega sveta, je za čas enega leta imenoval Roka Petjeta kot vršilca dolžnosti. Zdaj se za prosto mesto direktorja ZTR Lendava potegujeta dva kandidata. Martina Bukovec, po izobrazbi uni. dipl. novinarka, je zaposlena na ZTR Lendava in dela v sektorju za turizem, Matej Vučko, po izobrazbi uni. dipl. politolog, pa je med drugimi delovnimi izkušnjami več let vodil turistično agencijo Intelekta.

ZTR Lendava je nosilec turističnega razvoja v občini, skrbi pa tudi za marketinške aktivnosti razglednega stolpa Vinarium.

ztr-lendava imenovanje-direktorja