vestnik

Zamik setve zelenjadnic je treba prijaviti

Janko Votek, 22. 5. 2019
Nataša Juhnov
Slabo vreme in nizke temperature so vplivalo na zamik sajenja zelenjadnic.
Aktualno

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP) je na spletni strani objavila obvestilo o dopolnitvi vlog za pridelovalce zelenjadnic. Zaradi vremenskih razmer se je v letošnjem letu zamaknila setev oziroma sajenje zelenjadnic. Ker je bilo treba v zbirni vlogi za leto 2019 navesti datum setve oziroma sajenja zelenjadnic in spravila zelenjadnic, naj pridelovalci, pri katerih so se omenjeni datumi spremenili, ne pozabijo na dopolnitev zbirne vloge s spremembo datumov.


Če vlagatelj po oddaji zbirne vloge spremeni ali načrtuje spremeniti vrsto zelenjadnice oziroma datume setve ali sajenja, ali predvidenega spravila, ki jih je prvotno navedel v aplikaciji, mora spremembe sporočiti ARSKTRP, in sicer kot dopolnitev zbirne vloge vsaj tri dni pred iztekom datumov, ki jih je prvotno navedel v zbirni vlogi.


Ne glede na navedeno določilo in v primeru, da na kmetijskem gospodarstvu še ni bila izvedena kontrola zahtevkov s strani ARSKTRP oziroma kontrola še ni napovedana, naj pridelovalci zelenjave zaradi spremembe datumov izvedejo dopolnitev zbirne vloge in sporočijo spremembe tudi v primeru, da je tridnevni rok že presežen in so pretekli že predvideni roki setve, sajenja oziroma spravila zelenjadnic.

Nataša Juhnov
Agencija za kmetijske trge ta zamik upošteva, vendar opozarja pridelovalce na dopolnitev zbirne vloge.
dopolnitev zbirne vloge za pridelovalce zelenjave