vestnik

Zaposleni v Dvorcu Rakičan stopili v bran direktorju

Rok Šavel, 21. 6. 2023
Aleš Cipot
Robert Celec sodeč po izjavi za javnost uživa močno podporo znotraj kolektiva, ki ga vodi, saj se je po izbruhu afere zaradi hišne preiskave zdaj zanj zavzela večina zaposlenih.
Aktualno

V uredništvo smo prejeli anonimno izjavo za javnost zaposlenih v javnem zavodu Raziskovalno izobraževalno središče (RIS) Dvorec Rakičan glede zadnjih dogodkov v zvezi s hišno preiskavo.

Dolgoletni direktor RIS Dvorca Rakičan Robert Celec, ki se je nedavno znašel sredi kriminalistične preiskave zaradi domnevnih nepravilnosti pri unovčevanju turističnih bonov, očitno uživa visoko podporo med svojimi zaposlenimi.



V uredništvo smo namreč prejeli izjavo za javnost, sicer anonimno, ki naj bi jo podpisalo 29 od skupno 50 zaposlenih, pri čemer je pet zaposlenih bolniško odsotnih ali na porodniški, nekaj pa jih je tudi na dopustu.Kot so navedli podpisniki izjave za javnost, se ne želijo javno izpostavljati, zato so njihova imena zakrita, a da naj bi identično izjavo z razkritimi imeni prejela tudi Mestna občina Murska Sobota, sicer ustanoviteljica javnega zavoda. Na jutrišnji seji mestnega sveta bosta dve točki povezani z javnim zavodom RIS Dvorec Rakičan, in sicer podaja soglasja k zadolžitvi javnega zavoda in podaja soglasja k izplačilu dela plače za delovno uspešnost iz naslova povečanega obsega dela direktorju.

izjava za javnost
Lasten arhiv
Izjava za javnost zaposlenih v RIS Dvorcu Rakičan

izjava-za-javnost dvorec-rakičan pismo-podpore robert-celec zaposleni mestna-občina-murska-sobota