vestnik

Zaradi covida-19 v soboški bolnišnici več kot 100 bolnikov

Vestnik, 2. 11. 2020
Arhiv SBMS
V soboški bolnišnici imajo hospitaliziranih 124 bolnikov.
Aktualno

V Splošni bolnišnici Murska Sobota imajo 14 bolnikov v sivi coni in 110 v rdeči, od slednjih 13 bolnikov potrebuje intenzivno terapijo.

Zaradi covida-19 je v slovenskih bolnišnicah hospitaliziranih 868 bolnikov, od tega intenzivno terapijo potrebuje 135 bolnikov. Kot sporočajo iz soboške bolnišnice, imajo na današnji dan hospitaliziranih 124 bolnikov. "14 bolnikov je v sivi coni in 110 v rdeči, od slednjih je 13 bolnikov na intenzivnem zdravljenju," so zapisali v sporočilu za javnost.

Veseli vsake pomoči

Ob tem še dodajajo, da so veseli vsake pomoči, ki je namenjena bolnikom in zaposlenim. Bolnišnica je namreč prevzela donacije treh podjetij. "Lek Veterina iz Lipovcev nam je podarila tisoč litrov 80-odstotnega etanola v vrednosti 4 tisoč evrov, Radenska je covid oddelku podarila vodo, McDonalds pa hrano za zaposlene na istem oddelku," še dodajajo. Letos so podjetja in podjetniki regijski bolnišnici podarili 163 tisoč evrov.

Vsem, tudi posameznikom, ki kakor koli prispevajo, se v bolnišnici zahvaljujejo za pomemben prispevek pri zdravstveni oskrbi prebivalcev, prav tako cenijo solidarnost v skupnem boju proti koronavirusni bolezni 19.

Aleš Cipot
V soboški bolnišnici so veseli pomoči.
smbs koronavirus donacija