vestnik

Zaradi gneče na cestah tudi daljše čakalne dobe na mejnih prehodih

STA, 18. 7. 2020
Reuters
Slika je simbolična
Aktualno

Promet na cestah je še vedno povečan. Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Podgorje, Starod, Jelšane, Obrežje, Rogatec, Dobovec, Gruškovje in Zgornji Leskovec. Zastoj na avstrijski strani pred predorom Karavanke, ki ga občasno zapirajo, je trenutno dolg 17 kilometrov, poroča prometnoinformacijski center.

Pred predorom Karavanke je zastoj nastal tudi na slovenski strani na gorenjski avtocesti, dolg je dva kilometra. Proti Kranjski Gori lahko vozniki uporabijo izvoz Jesenice-vzhod.

Zastoj, dolg šest kilometrov, je tudi na avstrijski strani prehoda Šentilj proti Sloveniji. Zastoj je še pred Korenskim sedlom na avstrijski strani, prehod pa je mogoč samo za državljane Avstrije in Slovenije. Občasno zapirajo tudi predor Ljubelj proti Sloveniji.

Promet je močno povečani tudi v smeri mejnih prehodov s Hrvaško. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje je nastal dvokilometrski zastoj, vozniki pa se lahko preusmerijo na mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi. Na prehodu Gruškovje se tako za vstop kot izstop iz države čaka do dve uri.

Petkilometrski zastoj je pred mejnim prehodom Sečovlje, devetkilometrski pred Dragonjo, štirikilometrski pred Dobovcem in kilometrski pred Sočergo. Zastoj je tudi na cesti Izola-Jagodje ter na hrvaški strani mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja proti Sloveniji.

Najdlje, tri ure, morajo osebna vozila za izstop in Slovenije čakati na mejnih prehodih Dragonja, Rogatec in Dobovec.

ceste promet meja