vestnik

Zaradi nasilja tajnik lendavske občinske uprave takoj zapustil mestno hišo 

Majda Horvat, 7. 12. 2018
Arhiv Vestnika
Matej Furlan je takoj zapustil občinsko upravo zaradi besednega nasilja znane in neznane osebe nad soprogo. To je bilo namenjeno diskreditaciji občinske uprave in zaposlenih. 
Aktualno

Povod je bil grob besedni napad na soprogo. Namenjen je bil diskreditaciji zaposlenih na občinski upravi. Zaradi osebnih razlogov žrtev nasilja ni prijavila policiji. 

Zaradi grobega besednega napada na soprogo Mateja Furlana, tajnika lendavske občinske uprave, je Furlan podal takojšnjo prekinitev delovnega razmerja. Dogodek se je zgodil včeraj, napad pa je bil namenjen diskreditaciji zaposlenih njihovega dela v občinski upravi. Žrtev napada je najprej neprimerno ogovorila poznana oseba v prostorih trgovine Lidl, potem pa še neznanec na parkirišču, ki ji je ob očitkih oviral tudi dostop do avtomobila. Zaradi osebnih razlogov Furlanova nasilja nista prijavila policiji.
"Svoje videnje dogodka sem uradno podal na občinski upravi," je izjavil Furlan, ki pa je svoj odhod z lendavske občinske uprave in vrnitev v gospodarstvo napovedal že prve dni oktobra. Po dogovoru naj bi dela tajnika opravljal do konca leta in poskrbel še za predajo poslov nasledniku.
Furlan se po dobrem letu dni dela v občinski upravi vrača v podjetje Varis, kjer je bil vodja splošne službe, to mesto pa bo zasedel tudi po vrnitvi. Podjetje je, tako Furlan, zapustil v dogovoru z obema delodajalcema, in tako zdaj tudi zapušča občinsko upravo. Torej brez nekega političnega ozadja, je še poudaril.
Dogodek je že obsodil dosedanji župan Anton Balažek in dejal, da je nadaljevanje sovražnega govora sovražno dejanja. Posledice širjenja sovraštva pa so lahko za celotno skupnost in odnose v njej pogubne, je še dejal. O dogodku staobveščena tudi novi župan Janez Magyar in poslanec Ferenc Horváth.

Nataša Juhnov
Občina Lendava Fotografija Nataša Juhnov
matej furlan lendava tajnik občinske uprave nasilje