vestnik

(FOTO IN VIDEO) Veliko odjemalcev še vedno brez elektrike, pri zahodnih sosedih padala rekordna toča

Vestnik.si, 25. 7. 2023
Vestnik.si
Neurje v Sebeborcih.
Aktualno

Brez elektrike je še vedno okrog 6 tisoč odjemalcev.

V dopoldanskih urah je Pomurje zajelo neurje, ki sta ga spremljala močan veter in obilno deževje. Ponekod je padala tudi toča, posledice so vidne na poljščinah. Vodja centra za obveščanje Murska Sobota Primož Senčar je povedal, da so danes našteli že več kot 200 dogodkov in še vedno se vrstijo klici. V več krajih je močan veter odkril strehe objektov in podrl drevesa na ceste in dovozne poti, bilo je tudi nekaj zalitih kleti in padcev električnih drogov.

gas
Vestnik.si
Na terenu je več gasilcev.

O vetrolomu med drugim poročajo tudi iz Puconec in Rogašovec. Nekaj težav so imeli v osnovni šoli v Negovi, kjer so po besedah ravnatelja Mateja Kranerja zaradi močnega vetra nekoliko zamakala streha in okna. Vse so že pobrisali, večje škode ni, je povedal za STA.

Na območju Elektra Maribor je trenutno okoli 5900 odjemalcev še vedno brez napajanja z električno energijo. 

Najmočnejši sunek vetra je v Murski Soboti pihal s hitrostjo 75 km/h. 

neurje, sebeborci
Vestnik.si
Neurje v Sebeborcih.

V Italiji padala ekstremna toča 

Neurje.si poroča, da je v italijanskem kraju Pordenone ob silovitih neurjih padala ekstremna toča. Po celotni dolžini je merila kar 20cm, v premer pa 16cm, en kos pa je tehtal preko enega kilograma. Najverjetneje gre za nov evropski rekord, saj takšne toče pri nas še nismo zabeležili. 

Znova lahko pričakujemo pestro dogajanje 

Nov nevihtni pas že potuje proti severovzhodu države, ponovno lahko pričakujemo močan naliv, sunke vetra in krajevno točo.

Zaradi močnega vetra se je v Žepovcih porušil tudi lesen zvonik na vaški kapeli. Neurje, ki je divjalo minuli teden, je zvoniku prizaneslo, tokrat pa je ta klonil pod težo dežja in močnih vrtincev. 

žepovci, zvonik
Vilibald Marič
Lesen zvonik v Žepovcih se je porušil

žepovci, zvonik
Vilibald Marič
Lesen zvonik v Žepovcih se je porušil

neurje pomurje