vestnik

Zaradi okvar brez elektrike več kot 3200 oseb, težave povzroča veter

R.Š., 8. 1. 2023
STA
Do ovkar je prišlo na RTP Murska Sobota in RTP Ljutomer.
Aktualno

Do okvare je prišlo v razdelilnih tranformatorskih postajah Ljutomer in Murska Sobota. Veter odpihnil tudi nekaj streh.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je danes v podobnem časovnem obdobju prišlo do ovkar na dveh razdelilnih tranformatorskih postajah, in sicer ob 14. uri v RTP Murska Sobota na izvodu VOD Selo, zaradi česar je brez električne energije ostalo 1630 odjemalcev, ter ob 13.08 uri v RTP Ljutomer na izvodu VOD Ormož, pri čemer pa je brez električnega odjema ostalo 1641 uporabnikov.

Delavci Elektra Maribor so okvari odpravili ob 15.27 oziroma ob 15.53 uri.

Po poročanju STA je za težave kriv močan veter, ki je na severovzhodu države odpihnil tudi nekaj streh. V Elektru Maribor so medtem za STA pojasnili, da je težav na terenu zaradi vremena še več in da so nekateri odjemalci še vedno brez elektrike. Okvare, ki jih ni bilo malo, aktivno odpravljajo, predvidoma še danes pa naj bi jim uspelo vzpostaviti preskrbo z električno energijo za vse prizadete odjemalce.

Okoli 13.30 so na Ptujski cesti na Pragerskem gasilci namestili par strešnikov, ki jih je močan veter odnesel s strehe stanovanjske hiše. Veter je poškodoval tudi pločevinasto kritino objekta na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici, ki so jo nato gasilci ponovno pritrdili. V naselju Krasna v občini Poljčane pa so gasilci na stanovanjski hiši popravili vetrno oblogo in namestili nekaj odkritih strešnikov.

V ponedeljek bo deževno. Predvsem v južni Sloveniji bo možna tudi kakšna nevihta. Dopoldne bo v Prekmurju in na Štajerskem še pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo čez dan ponehal. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 metri nadmorske višine. Popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem proti večeru burja. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala, napoveduje agencija za okolje.

elektro-maribor okvara električni-odjem brez-elektrike rtp-murska-sobota rtp-ljutomer električna-energija