vestnik

Zazidalni načrt obrtne cone Turopolje 1: nov avtosalon s parkiriščem

Ines Baler, 26. 6. 2018
Nataša Juhnov
Svetniki so na današnji seji sprejeli večino obravnavanih točk. 
Aktualno

Svetnice in svetniki Mestne občine Murska Sobota so nadaljevali 29. redno sejo mestnega sveta, na kateri so med drugim sprejeli zazidalni načrt za obrtno cono Turopolje 1 in podali soglasje k zadolžitvi javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan.

S 16 glasovi za so svetniki na prvi obravnavi potrdili predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za obrtno cono Turopolje 1 v Murski Soboti. Postopek sprememb in dopolnitev veljavnega akta se nanašata na dve zemljišči ob Tišinski ulici. Lastnik avtosalona je sosednji parceli kupil z namenom razširitve svoje dejavnosti, na njima pa se bo umestil avtosalon s pripadajočim parkiriščem.


V sklopu sistematizacije delovnih mest v Vrtcu Murska Sobota so svetniki obravnavali dva predloga. Prvi se je nanašal na to, da se v proračunu MOMS za leto 2018/2019 planirajo sredstva za delovno mesto logopeda v vrtcu. Drugi pa, da bi se v sistematizacijo delovnih mest za prihodnje šolsko leto vključilo delovno mesto drugega pomočnika ravnatelja. Sprejet je bil prvi predlog, drugi pa je bil s sedmimi glasovi proti zavrnjen.
Sprejet je bil tudi Sklep o podaji soglasja k zadolžitvi javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan. Namen zadolžitve v višini 502.745 evrov je predfinanciranje dveh projektov, ki jih je zavod pridobil. Gre pa za projekt Castle Road oziroma za tako imenovano cesto gradov, ki bo povezala gradove in dvorce na slovenski in avstrijski strani. Drugi projekt pa so hibridne kočije, o katerih smo na naši spletni strani že poročali. (https://www.vestnik.si/dvorec-ris-rakican-s-kocijami-naokoli-6490696)


Prav tako potrjen je bil Sklep o imenovanju Posebne občinske volilne komisije MOMS. Potrjeni so bili: predsednica Irma Wolf, namestnica predsednice Miroslava Toplak, član Zdenko Pestner, njegova namestnica Janja Rošer, član Oto Baranja, njegov namestnik Jožef Horvat Sandreli, članica Damijana Pestner in njen namestnik Dalibor Cener Horvat. V sklopu točke o kadrovskih spremembah pa zaradi nesklepčnosti, k glasovanju se je prijavilo premalo članov mestnega sveta, niso potrdili predstavnikov sveta javnega Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Tu so bili predlagani Robert Celec, Aljoša Obal, Štefan Kozic in Vlasta Veren.

Aleš Cipot
RIS Rakičan se bo zadolžil tudi za financiranje projekta ECarriage 4CBST – Kočijaške poti za e-kočije. 
seja MOMS obrtna cona Turopolje 1