vestnik

Zaživelo Medgeneracijsko središče. Župan si prizadeva še za stavbo stare ekonomske šole

A. Nana Rituper Rodež, 18. 8. 2020
A. Nana Rituper Rodež
Medgeneracijsko središče za razvoj podjetništva in društvenih dejavnosti v Murski Soboti, nekoč je bil tu Center za socialno delo.
Aktualno

V meščanski stavbi v središču Murske Sobote so odprli Medgeneracijsko središče za razvoj podjetništva in društvenih dejavnosti. V prostorih, kjer je bil nekoč Center za socialno delo, deluje sedem društev oziroma podjetij.

medgeneracijsko-središče-za-razvoj-podjetništva-in-društvenih-dejavnosti,
A. Nana Rituper Rodež
Medgeneracijsko središče za razvoj podjetništva in društvenih dejavnosti v Murski Soboti. Prostore ima tu tudi socialno podjetje Panonska vas.

S tem želimo po eni strani oživiti stavo, ki je prešla v last Mestne občine Murska Sobota, z novimi vsebinami pa prispevati k temu, da bi bolj zaživelo središče našega mesta, ki se zdaj obnavlja in ureja, je povedal murskosoboški župan Aleksander Jevšek.

medgeneracijsko-središče-za-razvoj-podjetništva-in-društvenih-dejavnosti,
A. Nana Rituper Rodež
Medgeneracijsko središče za razvoj podjetništva in društvenih dejavnosti v Murski Soboti. Iztok Lačen, predsednik Kulturnega društva Fotoklub Murska Sobota.

Mestna občina je junija objavila namero o sklenitvi pogodbe za oddajo v brezplačno najem prostorov socialnim podjetjem, zavodom, društvom, inovativnim start-up podjetjem na področju znanosti in drugih dejavnosti. Razpisnim pogojem je ustrezalo sedem uporabnikov, in sicer socialna podjetja Panonska vas, d. o. o., Mladinska zadruga Panotrip z. b. o., , GF inspiro, d. o. o., ter društva Kulturno društvo Fotoklub Murska Sobota, Društvo vojnih invalidov Pomurja, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota in Zveza za razvoj romskega turizma, športa in kulture Nova pot – Nevo drom. Najemniki prostorov za delovanje v prostorih plačujejo le stroške. Ker je na voljo še enajst pisarn, bodo razpis ponovili z željo, da napolnijo še preostale vse prostore stavbe.

medgeneracijsko-središče-za-razvoj-podjetništva-in-društvenih-dejavnosti
A. Nana Rituper Rodež
Medgeneracijsko središče za razvoj podjetništva in društvenih dejavnosti v Murski Soboti. Nekaj pisarn je še praznih.

Zadovoljni so, je povedal župan, da so uspeli v trajno last dobiti to čudovito starejšo stavbo, pogodba o brezplačnem prenosu državnega premoženja pa je bila z Republiko Slovenijo podpisana decembra lani. S tem so se tudi zavezali, da bodo poskrbeli za vsebine ter da bodo za objekt srbeli in ga prenavljali. To je le ena od stavb, ki jih želimo pridobiti od države, je razložil Jevšek, saj ima država do lastnih objektov mačehovski odnos, mi pa vemo, kaj z njimi. Ena od teh stavb, za katero si občina že dalj časa prizadeva, pa je stavba nekdanje ekonomske šole.

medgeneracijsko-središče-za-razvoj-podjetništva-in-društvenih-dejavnosti,
A. Nana Rituper Rodež
Medgeneracijsko središče za razvoj podjetništva in društvenih dejavnosti v Murski Soboti. Ključe je za zdaj dobilo sedem podjetij in društev.

Več v Vestniku.

medgeneracijsko-središče-za-razvoj-podjetništva-in-društvenih-dejavnosti murska-sobota